Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021

Κορονοπάρτι ΕΟΔΥ: «Ουδέν σχόλιον» από Κικίλια για τις αποκαλύψεις του iEidiseis

Κορονοπάρτι ΕΟΔΥ: «Ουδέν σχόλιον» από Κικίλια για τις αποκαλύψεις του iEidiseis

 Του Παύλου Μαργαρίτη

«Ουδέν σχόλιον» από τον Βασίλη Κικίλια για τις αποκαλύψεις του iEidiseis για το «κορονοπάρτι» στον πρώτο όροφο του κτιρίου της Helexpo, χώροι του οποίου αξιοποιούνται ως mega εμβολιαστικό κέντρο της Αττικής αλλά και ως «βάση» για τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ, την Τσικνοπέμπτη.

Απόλυτη κάλυψη στον πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτη Αρκουμανέα, παρείχε απόψε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ερωτηθείς για την υπόθεση του «κορονοπάρτι» στο κτίριο της Helexpo στο Μαρούσι, όπου - και κατά παραδοχή του πρώτου ουσιαστικά - συμμετείχαν υπάλληλοι του ΕΟΔΥ, την Τσικνοπέμπτη.

Στο συμπέρασμα αυτό οδηγεί η απάντηση του αρμόδιου υπουργού στην ερώτηση του iEidiseis για την υπόθεση, κατά την ενημέρωση για τον κορονοϊό, καθώς ο κ. Κικίλιας περιορίστηκε στην εξής δήλωση: «Σε ό,τι έχει να κάνει με το συγκεκριμένο συμβάν, νομίζω ότι απάντησε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας».

Όπως επισημάναμε από την πρώτη στιγμή, όμως, τα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν γύρω από το συγκεκριμένο «περιστατικό συνωστισμού», όπως το ονόμασε ο ΕΟΔΥ, παραμένουν αναπάντητα, άποψη που συμμερίζεται σημαντική μερίδα του Τύπου - σχετική αναφορά υπήρξε και στην «Καθημερινή» σήμερα - αλλά και η αντιπολίτευση, με τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να οδηγεί το θέμα στη Βουλή.

kikilias gia eody

(Από την επίσημη απομαγνητοφώνηση της αποψινής ενημέρωσης των συντακτών στο Υπουργείο Υγείας)

Υπενθυμίζεται πως ο ΕΟΔΥ δήλωσε χθες ότι ο χώρος της παρά τα μέτρα για τον κορονοϊό συνάθροισης δεν έγινε στους χώρους που παραχωρήθηκαν στον Οργανισμό - πρόκειται για το περίφημο μπαλκόνι του 1ου ορόφου - καθώς και ότι οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας στο κτίριο είχαν ολοκληρώσει το ωράριό τους, κατά το χρονικό διάστημα πραγματοποίησης του «πάρτι».

Ακόμη, ο Οργανισμός ανακοίνωσε πως «από εικόνες που έχουν τεθεί υπόψιν της Διοίκησης του ΕΟΔΥ σε σχέση με το περιστατικό, προέκυψε ότι μεταξύ των προσώπων που απεικονίζονται σε αυτές, εμφανίζονται και τέσσερα πρόσωπα που ανήκουν στο δυναμικό των συμβασιούχων του Ε.Ο.Δ.Υ., και συγκεκριμένα 3 οδηγοί και μία επαγγελματίας υγείας που εργάζονται στις ΚΟΜΥ». Μάλιστα, «τα πρόσωπα αυτά έχουν ήδη παυθεί από κάθε συμβατική αρμοδιότητα και επιχειρησιακή τους υποχρέωση έναντι του Ε.Ο.Δ.Υ., ενώ εκκρεμούν σχετικώς, περαιτέρω νομικές ενέργειες εκ μέρους του Οργανισμού».

Τα παραπάνω, ωστόσο, πέραν της επιβεβαίωσης του ρεπορτάζ του iEidiseis τη Δευτέρα, έρχονται να υπογραμμίσουν τα ανοιχτά ζητήματα στα οποία επανερχόμαστε:

  • Ποιοι είναι οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι στο «πάρτι» - τουλάχιστον 10 άνθρωποι, πλην των τεσσάρων που παύθηκαν, όπως υπολογίζει κανείς βλέποντας το βίντεο.
  • Συμμετείχε στο γλέντι ο συντονιστής των ΚΟΜΥ και ουσιαστικά υπάρχει εν εξελίξει προσπάθεια κάλυψης της παρουσίας του στο «πάρτι»;
  • Εύλογο είναι το ερώτημα για το πώς βρέθηκαν εκεί, σε χώρο παρακείμενο του εμβολιαστικού κέντρου της εγκατάστασης, όπου η είσοδος είναι, προφανώς, ελεγχόμενη από τους αρμόδιους.
  • Γιατί η έρευνα οδήγησε σε κάποια άτομα, και για κάποια άλλα - ποια; - δεν ήταν εφικτή; Επίσης πότε διατάχθηκε; Αυθημερόν ή αφότου η Πολιτική Προστασία ξεκαθάρισε τη μη εμπλοκή δικών της ανθρώπων, «δείχνοντας» σε άλλη υπηρεσία;
  • Τέλος, ποιο είναι, ακριβώς, το πλήρες πόρισμα της έρευνας;

Κάθε 24ωρο που περνά δίχως απαντήσεις στα παραπάνω, η διοίκηση του ΕΟΔΥ, αλλά και το Υπουργείο Υγείας, πλέον, ενισχύουν την οσμή συγκάλυψης γύρω από το «τσικνοπάρτι», για το οποίο οι υπεύθυνοι μέχρι στιγμής  εμφανίζονται να «είδαν» μόλις τέσσερις υπαλλήλους να εμπλέκονται, όταν όλη η Ελλάδα, κλεισμένη σε πολύμηνο lockdown, είδε χορό και παλαμάκια δεκάδων, μερικά τετραγωνικά δίπλα από τους χώρους δραστηριοποίησης των αρχών που έχουν αναλάβει τη «μάχη» με τον κορονοϊό.

Το συγκεκριμένο υλικό μπορείτε να το δείτε στη σχετική ανάρτηση του κ. Χαρδαλιά, με την οποία ο υφυπουργός χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το συμβάν, και παρέπεμψε σε «ενόχους» άλλους από τους εργαζόμενους και τα στελέχη της ΓΓΠΠ:

Διαβάστε σχετικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)