Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021

Κλειστά σχολεία σε όλη την Ελλάδα θέλουν οι λοιμωξιολόγοι

Κλειστά σχολεία σε όλη την Ελλάδα θέλουν οι λοιμωξιολόγοι

 

Κλειστά σχολεία σε όλη την Ελλάδα από την Τρίτη μετά την Καθαρά Δευτέρα και για 2 εβδομάδες ζητούν οι λοιμωξιολόγοι. Το απόγευμα οι ανακοινώνεις του Νίκου Χαρδαλιά.

Κλειστά σχολεία για δύο εβδομάδες σε ολόκληρη την Ελλάδα θέλουν οι λοιμωξιολόγοι. Μένουν οι επίσημες ανακοινώσεις το απόγευμα από το Νίκο Χαρδαλιά.

Ειδικότερα, να κλείσει η διά ζώσης εκπαίδευση, σε όλες τις βαθμίδες και σε όλες τις περιοχές, από την ερχόμενη Τρίτη, εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι.

Αυτό αποφασίστηκε - σύμφωνα με πληροφορίες - στη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων.

Η πρόταση κατατέθηκε μόλις στους αρμοδίους και είναι θέμα χρόνου η ανακοίνωσή της.

Οι επιστήμονες εκτιμούν πως θα περιοριστεί η κινητικότητα και η διασπορά του ιού. Τα μαθήματα θα γίνονται με τηλεκπαίδευση.

Σημειώνεται ότι τα σχολεία ήταν ανοιχτά σε όλες τις περιοχές στο κόκκινο.

Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων κατά τη συνεδρίαση της σήμερα εισηγήθηκε βαθύ κόκκινο, με το αυστηρό lockdown που αυτό συνεπάγεται και τα νέα μέτρα, για τις Περιφερειακές ενότητες Ευρυτανίας, Χαλκιδικής, Κιλκίς και Λέσβου, καθώς επίσης για τους δήμους Ιωαννίνων, Μετσόβου, Κατερίνης, Σκιάθου και Χανίων.

Εφόσον τελικά η κυβέρνηση αποφασίσει να ακολουθήσει την εισήγηση, τότε ο Νίκος Χαρδαλιάς θα κάνει τις ανακοκοινώσεις το απόγευμα.

Τα νέα μέτρα θα φέρουν αλλαγές στα μαγαζιά και βέβαια στην ώρα της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Τι ισχύει για τις περιοχές που βρίσκονται στο βαθύ κόκκινο

Στις περιοχές που βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο» αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων και των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής.

Επιτρέπεται η τέλεση θρησκευτικών λειτουργιών αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικούς λειτουργούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων, με εξαίρεση τις κηδείες, όπου επιτρέπεται η παρουσία έως εννέα ατόμων.

Παράλληλα επιτρέπεται η τέλεση γάμων με την παρουσία όμως αυστηρά έως 9 ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του θρησκευτικού ή πολιτικού λειτουργού καθώς και του αναγκαίου βοηθητικού προσωπικού.

Επίσης απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 7 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί. Σε αυτό εξαιρούνται η Περιφέρεια Αττικής και η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, όπου η απαγόρευση κυκλοφορίας τις καθημερινές (Δευτέρα ως Παρασκευή) διαμορφώνεται από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί, λόγω του μητροπολιτικού χαρακτήρα των περιοχών αυτών, ωστόσο, τα Σαββατοκύριακα η απαγόρευση της κυκλοφορίας ξεκινάει από τις 7 το απόγευμα

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)