Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021

Τσίπρας: Η οργή δεν είναι των μπαχαλάκηδων αλλά των νοικοκυραίων

 Τσίπρας: Η οργή δεν είναι των μπαχαλάκηδων αλλά των νοικοκυραίων

ΑΝΑΝΕΩΣΗ 

Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου
Του Μιχάλη Χατζηκωνσταντίνου

«Στρέφετε τη μισή κοινωνία έναντι της άλλης», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη.    

Προσωπικές βολές στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ότι επιχειρεί να κρύψει την αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας και της οικονομίας μέσω στρατηγική έντασης και διχασμού εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Υπάρχει οργή αλλά δεν είναι των μπαχαλάκηδων, είναι των νοικοκυραίων» ανέφερε ο κ. Τσίπρας επισημαίνοντας ότι οι πολίτες βλέπουν την παταγώδη αποτυχία των κυβερνητικών μέτρων και ταυτόχρονα φοβούνται να βγουν στις πλατείες τηρώντας τα μέτρα.

«Επιλέγετε την όξυνση, προωθείτε το διχασμό» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και σημείωσε ότι οι πολίτες δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση και βλέπουν τον πρωθυπουργό να σπάει το lockdown συνεχώς.

«Εκμεταλλεύεστε την πανδημία ως ευκαιρία για να επιβάλετε μέτρα περιορισμών στη δημοκρατία και αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις» ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «ενορχηστρωτή της έντασης». 

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε ταυτόχρονα τη συμπαράστασή του σε όλους τους πολίτες που κακοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες από την αστυνομία (νέους, φοιτητές, μητέρες, παιδιά κλπ) καθώς και στον αστυνομικό που κακοποιήθηκε από επιθέσεις χούλιγκαν στη Νέα Σμύρνη.

Ταυτόχρονα, όμως, καταλόγισε στον πρωθυπουργό ότι ο ίδιος στο διάγγελμά του δεν βρήκε να πει ούτε μια λέξη για τη βάναυση και αναίτια επίθεση των αστυνομικών στον πολίτη στη Νέα Σμύρνη.

«Δεν ζητήσατε μια συγγνώμη κύριε πρωθυπουργέ. Θα είχε αποκλιμακώσει την ένταση. Δεν θέσατε αμέσως σε διαθεσιμότητα τους αστυνομικούς αλλά δώσατε σκονάκια σε βουλευτές σας να στοχοποιούν το θύμα δίνοντας στη δημοσιότητα τα πολιτικά φρονήματα του λες και αποτελούν δικαιολογία για την κακοποίησή του. Σε ποιες εποχές μας γυρνάτε;» διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας. 

Μάλιστα ρώτησε τον κ. Μητσοτάκη πως το επιτελικό κράτος έμαθε σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα τα φρονήματα του πολίτη αλλά έπεσε από τα σύννεφα για τον Λιγνάδη.

«Στρέφετε τη μισή κοινωνία έναντι της άλλης»

«Σας κατηγορώ κύριε Μητσοτάκη γιατί στην πιο κρίσιμη στιγμή για την ελληνική κοινωνία επιχειρείτε να ξεφύγετε από τις ευθύνες σας επιλέγοντας ως βασική στρατηγική στην ένταση και τον διχασμό» είπε ο κ. Τσίπρας και καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι αφού απέτυχε στην πανδημία και στην οικονομία τώρα στρέφει το ένα κομμάτι της κοινωνίας έναντι του άλλου.

Ταυτόχρονα της καταλόγισε πρωτοφανή διασπάθιση του δημόσιου χρήματος με «προκλητικά ρουσφέτια» αλλά και μετατροπή του αγαθού της ενημέρωσης σε προπαγάνδα. Επίσης τον κατηγόρησε ότι παραβίασε «ανέμελα και προκλητικά τα μέτρα που ισχύουν για τους άλλους πολίτες» με απαράδεκτη υπεροψία και αλαζονεία.

«Αποτύχατε στην πανδημία. Αποτύχατε στην οικονομία. Και τώρα θέλετε τη δική σας αποτυχία να την πληρώσουν οι πολίτες αυτής της χώρας» κατήγγειλε ο κ. Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε ακόμη τον κ. Μητσοτάκη ότι αντιδρά με «σπασμωδικό, επιπόλαιο και επικίνδυνο τρόπο». Τόνισε δε ότι η κυβέρνηση επιλέγει την καταστολή αντί για την πειθώ, το ψέμα αντί για αλήθεια και τελικά το διχασμό αντί για την κοινωνική ειρήνη».

«Υποσχεθήκατε στους πολίτες ασφάλεια αλλά ζούμε σε ένα ζοφερό καθεστώς ανασφάλειας σε εργασία, υγεία, και τώρα οι πολίτες ζουν με το φόβο να βγουν οι πολίτες στις πλατείες» πρόσθεσε.

Σημείωσε ακόμη ότι απέναντι στην κυβέρνηση δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά η κοινωνία που είναι οργισμένη όχι μόνο από την πορεία της πανδημίας και της οικονομίας αλλά και από το πιο μακροχρόνιο και αναποτελεσματικό lockdown στην Ευρώπη.

Η βία φέρνει βία και προετοιμάζει τραγωδίες

«Σας προειδοποιώ ότι η βία τρέφει τη βία, η απρόκλητη καταστολή προετοιμάζει τραγωδίες. Αν δεν το καταλαβαίνετε είστε ανεπαρκής. Αν το καταλαβαίνετε και επιμένετε είστε επικίνδυνος» είπε ο κ. Τσίπρας στον πρωθυπουργό και αντέκρουσε το επιχείρημα ότι το περιστατικό της αστυνομικής βίας στη Νέα Σμύρνη ήταν μεμονωμένο.

Συγκεκριμένα έφερε ως παράδειγμα την έφοδο αστυνομικών σε κινηματογράφους, την επίθεση και τον βασανισμό του Δημήτρη Ινδαρέ στο σπίτι του, τις βαρβαρότητες των ΜΑΤ στη Χίο που ξυλοκόπησαν τους νησιώτες και τους αποκαλούσαν τουρκόσπορους, τον ξυλοδαρμό του Βολιώτη Βασίλη Μάγγου που πέθανε ένα χρόνο αργότερα, τις επιθέσεις σε νέους στις πλατείες αλλά και στους συγκεντρωθέντες του Εφετείου κατά την απόφαση για τη Χρυσή Αυγή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)