Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2021

Συνάντηση εργασίας Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας με στελέχη Πυροσβεστικής

 

– Στόχος η υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα και η Πρόληψη  

 

Εθιμοτυπική επίσκεψη και συνάντηση εργασίας είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής με τον Συντονιστή Επιχειρήσεων Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης του Πυροσβεστικού Σώματος Υποστράτηγο Μάριο Αποστολίδη και τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πέλλας Γιώτη Ζώη, στο γραφείο του στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε αλληλο-ενημέρωση για την επιχειρησιακή ετοιμότητα του τοπικού μηχανισμού πολιτικής προστασίας, με έμφαση στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών πλημμυρών και πυρκαγιών. Δεδομένης της υγειονομικής κρίσης συζητήθηκαν ειδικότερα θέματα συνεργασιών μεταξύ της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και της Πυροσβεστικής. Ακόμη, συζητήθηκε ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πέλλας ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2021 που ξεκινά σε λίγες ημέρες εντός του Απριλίου.

 

Ειδικότερο θέμα της συνάντησης ήταν οι πυρκαγιές των προηγούμενων ημερών στη Λίμνη Βεγορίτιδα που αποτελούν ένα οικολογικό έγκλημα το οποίο χρειάζεται να λάβει τέλος, με τους υπεύθυνους να λογοδοτούν στην Ελληνική δικαιοσύνη. Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης πρότεινε τη δημιουργία ενός Κλιμάκιου Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και παρατηρητηρίου, σε κατάλληλο σημείο στην ευρύτερη περιοχή της Λίμνης, ώστε να είναι εφικτή η καλύτερη φύλαξη της περιοχής. Όπως επισήμανε ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, για τη λειτουργία του κλιμάκιου ο Δήμος Έδεσσας προτίθεται να παραχώρηση χώρο  και μπορεί να υπάρξει και συνεργασία με τις εθελοντικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

 

1 σχόλιο:

  1. Αυτή η Μπαναγιά μόνιμα στο ντεκόρ του Τζαμτζή, θα ζητήσει στο τέλος διαφημιστικά δικαιώματα.
    Έμποροι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

7-21