Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

«Φράκαρε» το «Σωτηρία»: Χωρίς κενό κρεβάτι ΜΕΘ - Εξιτήρια σε ασθενείς με... αναπνευστήρες για το σπίτι

«Φράκαρε» το «Σωτηρία»: Χωρίς κενό κρεβάτι ΜΕΘ - Εξιτήρια σε ασθενείς με... αναπνευστήρες για το σπίτι

 

Σοκάρουν οι περιγραφές γιατρού για την κατάσταση που επικρατεί στο «Σωτηρία». Τέλος οι ΜΕΘ του νοσοκομείου, εξιτήρια σε ασθενείς. 

Αλγεινή εντύπωση προκαλούν οι εικόνες χάους από το νοσοκομείο «Σωτηρία», τις οποίες μετέφερε η ειδικευόμενη παθολόγος Χριστίνα Θεοχάρη και οι οποίες αποδεικνύουν για ακόμη μια φορά πως τα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου της Αττικής έχουν ξεπεράσει τα όριά τους. 

Αναφέρεται πως δεν υπάρχει πια κενή κλίνη ΜΕΘ, με αποτέλεσμα να δίνονται εξιτήρια σε ασθενείς αλλά και φορητοί αναπνευστήρες για το σπίτι. Σύμφωνα με τη γιατρό, υπάρχουν ασθενείς που θα πρέπει να βγουν αναγκαστικά από τη ΜΕΘ, με φορητές συσκευές οξυγόνου, καθώς δεν υπάρχει άδειο κρεβάτι. 

«Δεν έχουμε κανένα κρεβάτι ΜΕΘ στο ''Σωτηρία''. Υπάρχουν ελεύθερες μόνο 20 κενές απλές κλίνες στις κλινικές COVID-19» τόνισε μιλώντας στον τηλεοπρικό σταθμό Open και προσέθεσε πως για να είναι ελεύθερα αυτά τα 20 κρεβάτια, οι γιατροί επισπεύδουν τις νοσηλείες.

«Αναγκαζόμαστε και κάνουμε 4 με 5 εξιτήρια την ημέρα, διότι δεχόμαστε τεράστιες πιέσεις για εισαγωγές. Έχουν, βέβαια, όλες τις προϋποθέσεις για να πάνε σπίτι. Κάποιες φορές, βέβαια, τους δίνουμε οξυγονοθεραπεία στο σπίτι, κάτι που δεν θα γινόταν σε άλλη περίπτωση», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)