Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2021

Πόρτα…Δένδια σε Στόλτενμπεργκ: Άστο καλύτερα , απάντησε σε αίτημα για κοινή συνάντηση στο ΝΑΤΟ με Τσαβούσογλου

 

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ πραγματοποίησε, νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, παρουσία και του υπουργού Εθνικής ‘Αμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, ενόψει της επικείμενης Συνόδου υπουργών Εξωτερικών των κρατών μελών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες την επόμενη εβδομάδα.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, συζητήθηκε μεταξύ άλλων, και η επίτευξη συμφωνίας για την εγκαθίδρυση εικοσιτετράωρης γραμμής επικοινωνίας μεταξύ των Διακλαδικών Κέντρων Επιχειρήσεων των υπουργείων ‘Αμυνας της Ελλάδας και της Τουρκίας, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

  • Στο πλαίσιο αυτό, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ διερωτήθηκε κατά πόσο θα ήταν σκόπιμο να υπάρξει μια σύντομη συνάντηση μεταξύ του ιδίου και των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, στο περιθώριο της υπουργικής Συνάντησης στις Βρυξέλλες την επόμενη εβδομάδα.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ενημέρωσε τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, ότι έχει προγραμματισθεί καταρχήν, εφόσον υπάρχει το κατάλληλο κλίμα, να μεταβεί στην ‘Αγκυρα στις 14 Απριλίου προκειμένου να συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Υπό το φως της εξέλιξης αυτής, επεσήμανε ότι για πρακτικούς και συμβολικούς λόγους θα ήταν ευκταίο να πραγματοποιηθεί πρώτα η διμερής συνάντηση μεταξύ των δύο υπουργών.
Πρόσθεσε δε, ότι μετά τη συνάντηση αυτή και ανάλογα με την έκβασή της θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μια συνάντηση των δύο υπουργών και του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, σε ημερομηνία που θα καθοριστεί στο μέλλον.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Αναρτήθηκε από το: Hellas Journal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

7-21