Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2021

Κουρεμένα ενοίκια: Ανοιξε η πλατφόρμα για τις τροποποιητικές - Ποιους αφορά

ΑΑΔΕΑνοιξε η πλατφόρμα στο myTAXISnet για την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων COVID 

 

Ανοιξε η πλατφόρμα στο myTAXISnet για την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων COVID για την περίοδο Μαρτίου – Δεκεμβρίου 2020, ώστε να  αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων που είχαν «κουρεμένα» ενοίκια, όπως ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ. 

Η ανακοίνωση της ΑΑΔΕ

«Σε λειτουργία, στο myTAXISnet, έχει τεθεί  η πλατφόρμα για την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων COVID και δηλώσεων πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης, για την περίοδο Μαρτίου – Δεκεμβρίου 2020.

Ηδη, οι ιδιοκτήτες ακινήτων, που έχουν υποβάλει δηλώσεις Covid, λαμβάνουν e-mail από την ΑΑΔΕ για να επισκεφθούν τη σχετική ιστοσελίδα (επιλογή ΔΗΛΩΣΕΙΣ COVID). Εκεί, μπορούν να ενημερωθούν για την κατάσταση των δηλώσεών τους (αποδοχή, πορεία διεκπεραίωσης), καθώς και να λάβουν οδηγίες για τη διόρθωση τυχόν λαθών ή παραλείψεων.

Οι περιπτώσεις αυτές λαθών ή παραλείψεων περιγράφονται αναλυτικά στην Ε. 2060/2021 του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή. 

Η πλατφόρμα θα λειτουργεί έως και τις 19 Απριλίου 2021.

Ταυτόχρονα, η πλατφόρμα για την υποβολή δήλωσης λύσης μίσθωσης χωρίς πρόστιμα, για όσες μισθώσεις έχουν λυθεί μέχρι την 12η Ιουνίου 2020, θα λειτουργεί έως τις 12 Απριλίου 2021.

Προσοχή! 

Συνιστάται στους ιδιοκτήτες, που έχουν υποβάλει δηλώσεις Covid για ακίνητα με διαδοχικές μισθώσεις στην πλατφόρμα των Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης, να δηλώσουν τη λύση των προηγούμενων μισθώσεων, ώστε να επιταχυνθεί η διεκπεραίωση των δηλώσεων αυτών».

Πηγή: imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

7-21