Τρίτη 9 Μαρτίου 2021

ΝΔ: Εσπευσμένη επιχείρηση αλλαγής ατζέντας με προανακριτική για την υπόθεση Καλογρίτσα

ΝΔ: Εσπευσμένη επιχείρηση αλλαγής ατζέντας με προανακριτική για την υπόθεση Καλογρίτσα

Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου
Του Μιχάλη Χατζηκωνσταντίνου

Στη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής κατά του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά, προχωρά εσπευσμένα η ΝΔ προκειμένου να αλλάξει την πολιτική ατζέντα από τη διαχείριση της πανδημίας και την έξαρση της αστυνομικής βίας.

Αυτή την ώρα οι επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ συλλέγουν υπογραφές γαλάζιων βουλευτών (απαιτούνται τουλάχιστον 30) με σκοπό να κατατεθεί σήμερα αίτημα συγκρότησης Προανακριτικής Επιτροπής.

Η εν λόγω επιτροπή θα κληθεί να εξετάσει τις καταγγελίες του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα κατά του κ. Παππά για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

Το αίτημα της γαλάζιας κοινοβουλευτικής ομάδας αναμένεται να κατατεθεί σε λίγο και να συζητηθεί στη Βουλή μέσα στις επόμενες δεκαπέντε ημέρες σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής.

Η απόφαση για τη συγκρότηση ή μη της προανακριτικής επιτροπής θα ληφθεί με μυστική ψηφοφορία όπου απαιτείται απόλυτη πλειοψηφία, δηλαδή τουλάχιστον 151 βουλευτές.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Θεόδωρος Λιβάνιος είχε «προειδοποιήσει» από το βήμα της Βουλής την αντιπολίτευση ότι στους κόλπους της κυβέρνησης συζητείτο το ενδεχόμενο κατάθεσης της προανακριτικής για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

Ο χρονισμός της επικείμενης σημερινής κατάθεσης συνδέεται όμως προφανώς με την αρνητική ατζέντα που επικρατεί αυτή τη στιγμή για την κυβέρνηση τόσο για την αναποτελεσματική διαχείριση της πανδημίας μετά από τέσσερις μήνες lockdown όσο και για το πρωτοφανές περιστατικό του ξυλοδαρμού νεαρών από αστυνομικούς στην πλατεία Νέας Σμύρνης.

Πηγή: ieidiseis.gr

2 σχόλια:

  1. Έτσι έτσι παιδιά. Η μπάλα στην κερκίδα.
    Βάλτε ένα Καλογρίτσα, μια ΜΑΡΦΙΝ, Πολάκη που καπνίζει να βγάλουμε γούστα!
    Όοοοοοοοοοοοοοοοοπα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η κοινωνία ας προβληματισθει.Οι υπαίτιοι της χρεοκοπίας και της κατάλυσης των δημοκρατικών κατακτήσεων της,εγκαλουν αυτούς,που έβγαλαν την χώρα από τα μνημόνια και την κρατησαν ορθια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)