Τρίτη 9 Μαρτίου 2021

Jonathan Galindo: Νέες εξελίξεις στην Ελλάδα

Jonathan Galindo: Νέες εξελίξεις στην Ελλάδα

 

 

Μητέρα περιγράφει πώς ο 8χρονος γιος της παραλίγο να πέσει στα διαδικτυακά δίχτυα του Jonathan Galindo. Τι συστήνει στους γονείς ο Μανώλης Σφακιανάκης.

 

Μεγάλες διαστάσεις λαμβάνει και στην Ελλάδα το επικίνδυνο διαδικτυακό «παιχνίδι» Jonathan Galindo στο οποίο άτομα ντυμένα σαν τον γκούφι -τον γνωστό χαρακτήρα της Disney- προσεγγίζουν ανήλικα παιδιά και με την μορφή των δοκιμασιών τα αναγκάζουν να προβαίνουν σε διάφορες πράξεις τελευταία της οποίας είναι η αυτοκτονία.

Το Jonathan Galindo που θυμίζει την υπόθεση με την Μπλε Φάλαινα που είχε οδηγήσει πολλά παιδιά στην αυτοκτονία πριν λίγα χρόνια χρειάζεται σύμφωνα με τον ιδρυτή του Διεθνούς Ινστιτούτου για την Κυρβερνοασφάλεια (CSII) Μανώλη Σφακιανάκη μεγάλη προσοχή ενώ ολοένα και περισσότερες καταγγελίες και μαρτυρίες θα έρχονται στο φως της δημοσιότητας, ζητώντας έλεγχο στο διαδίκτυο. 

Μια τέτοια μαρτυρία κατέθεσε στο Star και στην εκπομπή Αλήθειες με την Ζήνα η Μαρία Περδικέα, μητέρα ενός 8χρονου αγοριού.

Όπως είπε ο γιος της ήρθε σε επαφή με το Jonathan Galindo μέσω ενός φίλο του συνομήλικου του που είχε μυηθεί στο παιχνίδι από τον 14χρονο αδερφό του. 

Τα δύο αδέρφια ξυπνούσαν μέσα στη νύχτα και μέσα από προκλήσεις που τους έβαζε ο Jonathan Galindo έβλεπαν θρίλερ και τρομακτικά βίντεο με αποτέλεσμα να μην μπορούν να κοιμηθούν. 

Η ιστορία αποκαλύφθηκε όταν ο γιος της κας.Περδικέα τρομαγμένος της περιέγραψε τον χαρακτήρα που του έδειξε ο φίλος του και άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι. 

Πώς προσεγγίζει τα παιδιά ο Jonathan Galindo

Χθες ο Μανώλης Σφακιανάκης έλαβε στα χέρια του πληροφορίες για άτομο που ντύνεται σαν τον γκούφι, τον γνωστό χαρακτήρα κινουμένων σχεδίων της Disney, και προσεγγίζει σε ελληνικά chatrooms παιδιά ηλικίας 8 έως 12 ετών. Εκεί, τους βάζει μερικές προκλήσεις, οι οποίες γίνονται σταδιακά όλο και πιο επικίνδυνες για την σωματική ακεραιότητα του παιδιού. Σκοπός του είναι να οδηγήσει όλο και περισσότερα παιδιά στην αυτοκτονία.

Οι άνθρωποι που παρουσιάζονται ως «Jonathan Galindo» είναι συνήθως καταθλιπτικοί δήλωσε ο Μανώλης Σφακιανάκης, ενώ τόνισε πως έχει στα χέρια του το όνομα του πρώτου Jonathan Galindo που έχει εμφανιστεί στα ελληνικά chatrooms. 

Ο Μανώλης Σφακιανάκης συμβουλεύει τους γονείς να προσέχουν τις συνομιλίες των παιδιών τους σε πλατφόρμες παιχνιδιών, ειδικά αν δουν στην φωτογραφία έναν άνθρωπο μεταμφιεσμένο σε γκούφι.

Ανέφερε ότι μπορεί να τους οδηγήσει σε προκλήσεις μέσα στη νύχτα. Για παράδειγμα να ανεβούν στην ταράτσα και να βγάλουν μια φωτογρα΄φια ή να χαράξουν στο χέρι τους έναν ρόμβο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)