Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021

Αναγγελία ζημιών και στην Αλμωπία

 


 


 

Μετά την γενική κατακραυγή ο ΕΛΓΑ Βέροιας εξέδωσε σήμερα Παρασκευή 16 Απριλίου 2021 αναγγελία ζημιών και για τον Δήμο Αλωπίας. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:


 

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ

Προς: Ανταποκριτές

Δήμου Αλμωπίας

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΒΕΡΟΙΑΣ

Τμήμα Εκτιμήσεων

Γραφείο Εποπτείας Δ. Αλμωπίας & Έδεσσας

Τηλέφωνο: 2331077600, 74733

email : m.pappa@elga.gr

 


Ενημέρωση για υποβολή αναγγελιών ζημίας από τους παγετούς

25-28/03/2021 & 9- 11/04/2021

Από το Υποκατάστημα ΕΛ.Γ.Α. Βέροιας και σε συνέχεια του υπ. αριθ. 1218/7-4- 2021εγγράφου, σας γνωρίζουμε ότι, στις αναγγελίες ζημιάς που εγκρίθηκαν για τον παγετό 25 έως 28/03/2021 θα συμπεριληφθούν και οι δηλώσεις ζημιάς από τον παγετό 9-11/04/2021, με παράταση της ημερομηνίας υποβολής των δηλώσεων έως και την Τρίτη 11/05/2021, για είδη και ποικιλίες που βρίσκονταν σε καλυπτόμενο ασφαλιστικά στάδιο, σύμφωνα με τον κανονισμό ασφάλισης Φυτικής παραγωγής του ΕΛΓΑ (άρθρο 6.Γ.1) και συγκεκριμένα:

1. Κεράσια:

Πεδινές περιοχές: όλες οι ποικιλίες.

Ορεινές περιοχές των Τοπικών Κοινοτήτων Λουτρακίου, ΄Ορμας και Σαρακηνών: Πρώιμες και Πρωϊμανθείς ποικιλίες (όπως οι Σαμπρίνα, Νιου Σταρ, Τζώρτζια, Μπιγκ, Αντριάνα, Κανάντιαν Τζάιαντ, Κρυσταλλίνα, Σάμπα).

 

Εξαιρούνται οι Τοπικές Κοινότητες Αρχαγγέλου, Νότιας, Περίκλειας, καθώς στις παραπάνω περιοχές καμία ποικιλία Κερασιάς δεν βρίσκονταν σε καλυπτόμενο ασφαλιστικά στάδιο (στάδιο ανθοφορίας).

2. Μήλα μόνο στις πεδινές περιοχές (εκτός Τ.Κ. Σαρακηνών): όλες οι ποικιλίες.

3. Όλες οι υπόλοιπες δενδρώδεις καλλιέργειες σε όλες τις περιοχές εκτός Ρόδια και Κάστανα.

4. Ακτινίδια.

5. Κηπευτικά.

 

Παρατηρήσεις:

1. Για τυχόν ζημιά σε αγροτεμάχια με Αμπέλια, παρακαλούνται οι παραγωγοί πριν την υποβολή της δήλωσης να ενημερώσουν άμεσα το Υποκατάστημα προκειμένου να γίνει επισήμανση της ζημιάς.

2. Για είδη και ποικιλίες που δηλώθηκαν στις προηγούμενες αναγγελίες παγετού (18/02 & 12/03), δεν χρειάζεται να υποβληθούν εκ νέου δηλώσεις ζημιάς (υπερπρώιμα ροδάκινα – νεκταρίνια βερίκοκα και πρωιμανθή δαμάσκηνα).

 

Προσοχή: Αν εκ παραδρομής στις προηγούμενες αναγγελίες παγετού υποβλήθηκαν δηλώσεις ζημιάς για είδη και ποικιλίες που δεν καλύπτονταν ασφαλιστικά, θα πρέπει να υποβληθούν εκ νέου δηλώσεις ζημιάς, χωρίς

όμως να καταβληθούν τέλη εκτίμησης (αναφορά των ανταποκριτών για την αναγγελία στην οποία είχαν καταβληθεί τα τέλη).

3. Για τυχόν ζημιές στο φυτικό κεφάλαιο (Σύκα, Ρόδια, Ελιές κ.λ.π.), παρακαλούνται οι ανταποκριτές να ενημερώσουν το Υποκατάστημα προκειμένου να προβούμε σε αναγγελίες για ζημιές ΚΟΕ .

 

Για περισσότερες διευκρινήσεις απευθυνθείτε στο Υποκατάστημα ΕΛ.Γ.Α. Βέροιας.

Η Προϊσταμένη του Υποκαταστήματος

Παππά Μαρία

2 σχόλια:

  1. χααααααααααααα στο μεταξυ το πετσομπουκωμενο τον έχουν πάρει στο ψιλό. Του στέλνουν συγχαρικια για το θέμα, σπαν πλάκα και τα δημοσιεύει και πέφτει το γέλιο της αρκούδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ναι και τα δημοσιεύει γιατί νομίζει ότι είναι παράσημα. Γίνεται ένας χαμούλης από εξώφθαλμο τρολάρισμα και δεν παίρνει χαμπάρι.

      Διαγραφή

7-21