Παρασκευή 21 Μαΐου 2021

Εκτός ελέγχου η φωτιά - Εφιάλτης στα Γεράνεια Όρη, νύχτα τρόμου στα Μέγαρα

Εκτός ελέγχου η φωτιά - Εφιάλτης στα Γεράνεια Όρη, νύχτα τρόμου στα Μέγαρα

 

Εφιαλτική ήταν η νύχτα στα Γεράνεια Όρη με την φωτιά να μαίνεται ανεξέλεγκτη, με σύμμαχο τους θυελλώδεις ανέμους που έφταναν ακόμη και τα 8 μποφόρ. Δύσκολη αναμένεται η σημερινή μέρα, καθώς οι άνεμοι θα ενισχυθούν.

Εκτός ελέγχου οι φλόγες συνέχισαν να καίνε τα Γεράνεια όλη τη νύχτα. Εφτασαν ως τα Μέγαρα, έγιναν εκκενώσεις οικισμών, ενώ αναζωπυρώθηκε και το μέτωπο στο Αλεποχώρι. Η φωτιά ξεκίνησε από καύση κλαδιών σε ελαιώνα και έχει κάψει πάνω από 20.000 στρέμματα, όπως ανέφερε το απόγευμα της Πέμπτης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες οι άνεμοι που έπνεαν στις πληγείσες περιοχές ήταν χαμηλοί και ήταν κοντά στα 4 Μποφόρ. Ωστόσο, από σήμερα το πρωί προβλέπεται αλλαγή του καιρού και ενίσχυση των ανέμων.

Με το πρώτο φως της ημέρας στη μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς ρίχτηκαν ξανά και τα εναέρια μέσα. Αεροπλάνα και ελικόπτερα της πυροσβεστικής έσπευσαν στις εστίες της φωτιάς και ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού.

Οι φλόγες πλέον κατευθύνονται προς τα Μέγαρα και ειδικότερα στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ Λιακωτού, Κάτω Πευκενέα, Χάνι Δερβένι και Ιεράς Μονής Αγίου Ιερόθεου. Επίσης υπό πολιορκία ήταν και το Αλεποχώρι.

Μέχρι αυτή τη στιγμή οι οικισμοί δεν κινδυνεύουν άμεσα, αλλά, λόγω των προβλέψεων για ραγδαία ενίσχυση των ανέμων, η Πολιτική Προστασία έστειλε και πάλι μήνυμα νωρίτερα μέσω του «112», συστήνοντας την προληπτική απομάκρυνση των πολιτών.

Νύχτα τρόμου έζησαν τα Μέγαρα βλέποντας τις φλόγες να πλησιάζουν απειλητικά την πόλη. Το 112 ήχησε στα κινητά όλων όσων βρίσκονταν στην περιοχή, ειδοποιώντας τους να εκκενώσουν τα σπίτια τους για προληπτικούς λόγους.

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)