Παρασκευή 21 Μαΐου 2021

YouTube: Οι αλλαγές στους όρους χρήσης από 1η Ιουνίου

YouTube: Οι αλλαγές στους όρους χρήσης από 1η Ιουνίου

 

Αλλαγές στους Όρους Παροχής Υπηρεσίων έρχονται από 1η Ιουνίου στο You tube για όλους τους χρήστες εκτός των ΗΠΑ για τους οποίους ισχύουν ήδη.

Οι κυριότερες αλλαγές είναι οι εξής: 

  • Περιορισμοί στην αναγνώριση προσώπου: Στους Όρους Παροχής Υπηρεσιών υπάρχει ήδη δήλωση ότι δεν μπορείτε να συλλέγετε πληροφορίες που ενδέχεται να ταυτοποιούν ένα άτομο χωρίς την άδειά του. Παρόλο που σε αυτές τις πληροφορίες περιλαμβάνονται πάντα οι πληροφορίες αναγνώρισης προσώπου, οι νέοι Όροι το δηλώνουν με σαφήνεια.
  • Δικαίωμα δημιουργίας εσόδων του YouTube: Το YouTube έχει το δικαίωμα να δημιουργεί έσοδα από ολόκληρο το περιεχόμενο στην πλατφόρμα και ενδέχεται να εμφανίζονται διαφημίσεις σε βίντεο από κανάλια που δεν ανήκουν στο Πρόγραμμα συνεργατών YouTube.
  • Πληρωμές δικαιωμάτων εκμετάλλευσης και παρακράτηση φόρου: Για τους δημιουργούς που δικαιούνται να λαμβάνουν πληρωμές εσόδων, οι εν λόγω πληρωμές θα θεωρούνται δικαιώματα εκμετάλλευσης σύμφωνα με τη φορολογική νομοθεσία των ΗΠΑ και η Google θα παρακρατήσει φόρους, όπως απαιτείται από τη νομοθεσία.

Σε ενημέρωσή της η δημοφιλέστερη πλατφόρμα βίντεο στον κόσμο επισημαίνει πώς «δεν θα αλλάξει ο τρόπος που αποκτούμε πρόσβαση ή χρησιμοποιούμε την υπηρεσία του Youtube».

«Αν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το YouTube μετά από αυτήν την ημερομηνία, συμφωνείτε με τους νέους Όρους. Λάβετε υπόψη ότι, αν επιτρέψετε στο παιδί σας να χρησιμοποιεί το YouTube Kids, τότε συμφωνείτε με τους νέους Όρους και για λογαριασμό του παιδιού σας» ανσαφέρει το Youtube.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)