Παρασκευή 21 Μαΐου 2021

Οι δέκα «ήρωες» της κάνναβης

Οι δέκα «ήρωες» της κάνναβης

Με… εντολή της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας, δέκα βουλευτές θα πλαισιώνουν τον Άδωνη Γεωργιάδη, υπερασπιζόμενοι το νομοσχέδιο για τη φαρμακευτική κάνναβη.

Την επικοινωνιακή και κοινοβουλευτική υποστήριξη του νομοσχεδίου για τη φαρμακευτική κάνναβη ανέλαβαν κατόπιν εντολής της ηγεσίας της ΝΔ δέκα βουλευτές, που θα πλαισιώσουν τον αρμόδιο Υπουργό, Άδωνι Γεωργιάδη στην Ολομέλεια, αφού μέχρι το βράδυ της Πέμπτης ουδείς πλην του Υπουργού ήθελε να περάσει τη βάσανο.

Το «καταναγκαστικό έργο» προκάλεσε δυσθυμία στους βουλευτές, καθώς η υπεράσπιση της φαρμακευτικής κάνναβης έρχεται σε σύγκρουση με τη στάση που είχε κρατήσει για το θέμα η ΝΔ προεκλογικά μιλώντας για «χασίς» και εξαπολύοντας σφοδρές επιθέσεις για τον Νίκο Καρανίκα που χειριζόταν το project, φέρνοντάς τους σε άβολη θέση. Παράλληλα, ακόμα και σήμερα το σχέδιο νόμου προκαλεί αντιδράσεις τόσο στο εσωτερικό της ΝΔ όσο και της κυβέρνησης, αφού ο Μάκης Βορίδης, που είχε έρθει σε σύγκρουση με τον κ. Γεωργιάδη στο υπουργικό συμβούλιο, ανοιχτά έχει δηλώσει πως διαφωνεί αλλά συμμορφώνεται με τις «συλλογικές αποφάσεις».

Όπως ήταν αναμενόμενο, η οβιδιακή κωλοτούμπα, την οποία είχε ήδη αναγνωρίσει εμφατικά και ομολογουμένως με παρρησία ο κ. Γεωργιάδης αποδίδοντας εύσημα στον κ. Καρανίκα στην Επιτροπή της Βουλής, προκάλεσε ουκ ολίγα σχόλια και χαμόγελα στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Χαρακτηριστικό ήταν το σαρκαστικό σχόλιο του Τομεάρχη Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξη Χαρίτση, ο οποίος στην ομιλία του σημείωσε δηκτικά πως ευτυχώς που δέχτηκε ο κ. Κελλας να αναλάβει εισηγητής στο νομοσχέδιο, γιατί αλλιώς η ΝΔ θα έμπαινε στο βιβλίο Γκινες, αφού δεν τολμάει κανένας βουλευτής της να υπερασπιστεί το κυβερνητικό νομοσχέδιο. «Για πρώτη φορά στα κοινοβουλευτικά χρονικά έγιναν 4 πολύωρες συνεδριάσεις της αρμόδιας επιτροπής και δεν βρέθηκε ούτε ένας βουλευτής της ΝΔ να υποστηρίξει το νομοσχέδιο» σημείωσε.

Από το «τρολάρισμα» στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σε πηγαδάκια στο Κοινοβούλιο δεν πέρασε ασχολίαστο το γεγονός ότι πρώτος από την κυβερνητική πλειοψηφία μίλησε υπέρ του μέχρι πρότινος «χασίς» ο βουλευτής Έβρου, Τάσος Δημοσχάκης, ο οποίος είναι πρώην Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας!

Το λόγο θα λάβει και ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, ο οποίος λίγες μέρες μετά τις εκλογές είχε κάνει την επική δήλωση πως τα γραφεία στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκαν «γεμάτα χασισοκαπνό», προκαλώντας τα αντανακλαστικά κάποιου αν μη τι άλλο απίθανου εισαγγελικού λειτουργού.

Οι υπόλοιποι γαλάζιοι βουλευτές που ανεβαίνουν στο βήμα της Βουλής για τη φαρμακευτική κάνναβη είναι οι Φίλιππος Φόρτωμας, Αθανάσιος Λιούπης, Περικλής Μαντάς, Βασίλειος Γιογιάκας, Βασίλειος Βασιλειάδης, Μάξιμος Σενετάκης, Θέμις Χειμάρας και Στράτος Σιμόπουλος.

1 σχόλιο:

(3)