Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021

Αλέξης Τσίπρας: Οδηγείτε μία χώρα σε αδιέξοδο - Οι σημερινοί 40άρηδες θα γεράσουν απελπισμένοι και οι 20άρηδες θα φεύγουν αποκαρδιωμένοι

Αλέξης Τσίπρας: Οδηγείτε μία χώρα σε αδιέξοδο - Οι σημερινοί 40άρηδες θα γεράσουν απελπισμένοι και οι 20άρηδες θα φεύγουν αποκαρδιωμένοι

 
 
Με επίθεση σε όλα τα ανοιχτά μέτωπα της κυβέρνησης ξεκίνησε την ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Σημείωσε πως ο κ. Μητσοτάκης αποκαθήλωσε το εργασιακό δίκαιο με την ομιλία του και τον κατηγόρησε για απόπειρα φίμωσης των πολιτικών του αντιπάλων. «Δεν είναι εύκολο να κρυφτεί η αλήθεια. Είναι – για να χρησιμοποιήσω μια ιστορική φράση σας- ορατή δια γυμνού οφθαλμού, σε με τον ιό που όπως ανακαλύψατε εσείς και το καταθέσατε επισήμως σε δηλώσεις σας».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση κατά του κ. Μητσοτάκη, διερωτώμενος:

«Πως να κρύψετε, άλλωστε, από 100.000 οικογένειες που αγωνιούν για τα παιδιά τους που δίνουν πανελλαδικές, ότι αποφασίσατε τη χρονιά της πανδημίας, του εγκλεισμού, και του φόβου, να απλώσετε ένα συρματόπλεγμα που θα κρατήσει δεκάδες χιλιάδες παιδιά μακριά από το όνειρό τους;

Πως να κρύψετε από εμπόρους και μικρομεσαίους επιχειρηματίες ότι με τον πτωχευτικό νόμο σας πολλοί από αυτούς θα χάσουν τα πάντα και θα βρεθούν στους πέντε δρόμους;».

«Ξεστοκάρετε πάνω στους νέους όλο το μίσος σας»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στην αντιμετώπιση των νέων από την κυβέρνηση, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού: «πώς να κρύψετε το φόβο, την απέχθεια, την περιφρόνηση, προς τη νέα γενιά; Στερείτε από τους νέους της πατρίδας μας τα όνειρα για πρόσβαση στα πανεπιστήμια. Στέλνετε αστυνομία στα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Τους στοχοποιήσατε, τους κυνηγήσατε με βαρβαρότητα, τους συκοφαντήσατε, στην πανδημία. Στέλνετε χιλιάδες από αυτούς στην ανεργία με την πολιτική σας. Ξεστοκάρετε πάνω στους νέους της χώρας μας, όλο το μίσος που στοκάρουν παντού και πάντα απέναντι στη νεότητα τα αυταρχικά καθεστώτα. Η πιο κραυγαλέα επιλογή σας : Τους στερήσατε ακόμη και την επιλογή και τους υποχρεώσατε να κάνουν ένα συγκεκριμένο εμβόλιο, ενώ ξέρατε ότι σε όλη την Ευρώπη η επιστημονική κοινότητα είχε εγείρει σοβαρές ενστάσεις για τη χορήγησή του σε νέες ηλικίες. Και εσείς το χορηγήσατε αποκλειστικά στους κάτω των 39. Χωρίς δικαίωμα άλλης επιλογής».

Μεταξύ άλλων σημείωσε ότι είναι: «Βαθιά απομονωμένος από όλη την αντιπολίτευση ο κ. Μητσοτάκης. Φοβάστε τον δικαστικό επιμελητή για τα χρέη του κόμματός σας και δεν έρχεστε στη Βουλή να απαντήσετε;

Οι αλήθειες σας είναι ορατές διά γυμνού οφθαλμού. Πώς μπορείτε να κρύψετε από τις 100.000 οικογένειες που αγωνιούν για τις πανελλαδικές, ότι θα μείνουν δεκάδες χιλιάδες παιδιά μακριά από το όνειρό τους, την εισαγωγή σε ΑΕΙ. Πως μπορείτε να κρύψετε από χιλιάδες εμπόρους ότι με τον πτωχευτικό θα χάσουν τα πάντα και θα μείνουν στο δρόμο; Πώς μπορείτε να κρύψετε ότι επαναφέρετε τις προτάσεις για σύμπραξη ιδιωτικού τομέα στο ΕΣΥ. Πως θα κρύψετε από όσους τους κυνηγούν εισπρακτικές, ότι εσείς μπορείτε χωρίς επίπτωση να φορτώνετε κάθε χρόνο 30 εκατ. ευρώ στον φορολογούμενο; Ότι μας κυβερνά ένα κόμμα χρεωκοπημένο οικονομικά και ηθικά. Ένα κόμμα ο μεγαλύτερος στρατηγικός κακοπληρωτής που έχει περάσει από τη χώρα.

Δεν μπορεί να κρυφτεί ότι εσείς είσαστε ο αρχιερέας του λαϊκισμού και των ψεύτικων υποσχέσεων. Αντί για εξυγίανση που υποσχεθήκατε, φορτώσατε με δεκάδες εκατ. Ευρώ τον φορολογούμενο.

Δεν μπορεί να κρυφτεί το μίσος σας απέναντι στη νέα γενιά Ξέρετε πόσο θα αυξηθεί το brain drain; Δεν τους δίνετε τη δυνατότητα να οργανώσουν το μέλλον τους.

Η χώρα μας φτιάχτηκε από τους εργαζόμενους, από τη μεσαία τάξη, από τα συνδικάτα και όχι από 10 οικογένειες που νέμονται τον πλούτο και τους εφοπλιστές που βγαίνουν πρόσφατα και σας καταχεριάζουν και δεν λέτε τίποτα.

Τάξατε πολλές και καλές δουλειές. Πού είναι; Στο νομοσχέδιο που φέρνετε σήμερα; Βαδίζετε συστηματικά στην αντίληψη του χθες, σαν να κυβερνά τη χώρα το μαυσωλείο του νεοφιλελεθερισμού. Θεσπίζετε δεκάωρη εργασία με ίση αμοιβή, διαλύετε την επιθεώρηση εργασίας.

Οδηγείτε μία χώρα σε αδιέξοδο, που οι σημερινοί 40άρηδες θα γεράσουν απελπισμένοι και οι 20άρηδες θα φεύγουν αποκαρδιωμένοι

Έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την πιο κυνική κυβέρνηση της χώρας, το τέλος σας θα σημάνει μία νέα αρχή για την Ελλάδα. Όταν οι κυβερνήσεις έρχονται σε σύγκρουση με το πιο ελπιδοφόρο κομμάτι της κοινωνίας, τους νέους, τους εργαζόμενους, τότε έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση». 

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)