Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021

Μάχη μέσα και έξω από τη Βουλή για το εργασιακό-λαιμητόμο!

Μάχη μέσα και έξω από τη Βουλή για το εργασιακό-λαιμητόμο!

Βασίλης Σκουρής

Γράφει ο

Αργά το μεσημέρι η σφοδρή αντιπαράθεση των αρχηγών των κομμάτων με τον πρωθυπουργό, το βράδυ η ονομαστική ψηφοφορία. Υπό πολιορκητικό κλοιό η Βουλή, στις συγκεντρώσεις το πρωί ο Δημήτρης Κουτσούμπας, το απόγευμα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, πιθανόν και άλλοι αρχηγοί.

Σφοδρή αντιπαράθεση μέσα και έξω από τη Βουλή από το πρωί σήμερα, ημέρα της ψήφισης του εργασιακού νομοσχεδίου του Κωστή Χατζηδάκη.

Αργά το μεσημέρι αναμένεται από το βήμα της Βουλής η οξεία αντιπαράθεση των αρχηγών σύσσωμης της αντιπολίτευσης με τον πρωθυπουργό, ενώ η σύγκρουση του Αλέξη Τσίπρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αναμένεται να είναι εφόλης της ύλης, ακόμα και με προσωπικούς χαρακτηρισμούς.

Για τις 8 το βράδυ είναι αρχικά προγραμματισμένη η ονομαστική ψηφοφορία, την οποία θα ζητούσε ούτως ή άλλως η αντιπολίτευση, με την κοινοβουλευτική πλειοψηφία να έχει ανακοινώσει ότι θα πράξει το ίδιο, ώστε να εκτεθεί η …αντιπολίτευση, υπερψηφίζοντας τις θετικές ρυθμίσεις που έχει το νομοσχέδιο! Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει αποφασίσει να καταψηφίσει επί της αρχής και στο σύνολό του το νομοσχέδιο, ενώ θα υπερψηφίσει ορισμένα άρθρα που βασίζονται σε κοινοτικές οδηγίες, όπως για την άδεια πατρότητας κοκ. Η πόλωση δε που έχει επικρατήσει εκτιμάται πως δεν θα επιτρέψει σε βουλευτές της πλειοψηφίας (όπως η εργατολόγος Άννα Ευθυμίου από τη Θεσσαλονίκη) να επιμείνουν στις επιφυλάξεις τους, αν και η ψηφοφορία δεν αποκλείεται να περιλαμβάνει απρόοπτα, όσο απίθανο και αν φαντάζει κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή.

Η συζήτηση και η ψηφοφορία θα διεξαχθεί, ωστόσο, με τη Βουλή αποκλεισμένη από διαδηλωτές, καθώς η μεγάλη πλειοψηφία των συνδικαλιστικών οργανώσεων έχει κηρύξει 24ωρες απεργίες ή στάση εργασίας.

Στην Αθήνα είναι προγραμματισμένες συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα στις 10.30 το πρωί, στην πλατεία Κλαθμώνος στις 11 το πρωί και στις 5 και 6 το απόγευμα έξω από τη Βουλή. Για τη Θεσσαλονίκη, μεταξύ άλλων, στις 11 το πρωί στο Άγαλμα του Βενιζέλου και στις 7 το απόγευμα στο ίδιο μέρος.

Στις συγκεντρώσεις αναμένεται να συμμετάσχουν στις 6 το απόγευμα, μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης στη Βουλή και πριν την ψηφοφορία, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (ενδεχομένως και ο Αλέξης Τσίπρας), ο Δημήτρης Κουτσούμπας , ενώ πληροφορίες επιμένουν και για τον Γιάνη Βαρουφάκη. 

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)