Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021

Φώφη Γεννηματά: Κοροϊδευόμαστε; Με ρεπό δεν πληρώνονται οι υποχρεώσεις

Φώφη Γεννηματά: Κοροϊδευόμαστε; Με ρεπό δεν πληρώνονται οι υποχρεώσεις

 
Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για το εργασιακό νομοσχέδιο, αλλά και για το εμβολιαστικό πρόγραμμα, άσκησε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά από την Ολομέλεια της Βουλής.

«Γιατί και με ποια κριτήρια χορηγήθηκε το AstraZeneca στις συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες και με ποια δεδομένα άλλαξε η απόφαση; Συνδέεται η απόφασή σας με το άνοιγμα των δραστηριοτήτων το προηγούμενο διάστημα; Ζητάμε συγκεκριμένες απαντήσεις. Στον εμβολιασμό απαιτείται σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ πολίτη και πολιτείας και την υπονομεύετε με τα λάθη και παραλείψεις. Εχετε μεγάλη ευθύνη γι' αυτό που συμβαίνει σήμερα» ανέφερε αρχικά.

Η κυρία Γεννηματά εξαπέλυσε επίθεση για το εργασιακό νομοσχέδιο, υποστηρίζοντας ότι «ξηλώνει» κεκτημένα δεκαετιών. «Ξεπληρώνετε προεκλογικά σας γραμμάτια» είπε και πρόσθεσε: «Σας είχαμε ακούσει να τα υπόσχεστε στον ΣΕΒ όλα αυτά που σήμερα φέρνετε. Εμείς δεν θα σταματήσουμε μέσα και έξω από τη Βουλή να υπερασπιζόμαστε το δίκαιο των εργατών».

«Στηρίζετε την ανταγωνιστικότητα στο φθηνό μεροκάματο. Ο κατώτατος μισθός παραμένει καθηλωμένος» ανέφερε σε άλλο σημείο και συμπλήρωσε: «Αντί να πάρετε πρόσθετα μέτρα για να στηρίξουμε την οικογένεια και να αντιμετωπίσουμε το δημογραφικό, εσείς προσθέτετε νέα προβλήματα. Αντί να συμφιλιώσετε την εργασία με την οικογένεια, τι κάνατε; Στηρίξατε αμφιβόλου ποιότητας συνέδρια για την υπογεννητικότητα. Δεν ευθύνεται η γυναίκα ούτε για την υπογεννητικότητα ούτε για το δημογραφικό».

«Κοροϊδευόμαστε; Με ρεπό δεν πληρώνονται οι υποχρεώσεις» συνέχισε η κυρία Γεννηματά.

«Έχουμε το υψηλότερο ποσοστό εργαζομένων που δουλεύουν πάνω από 8ωρο και σαββατοκύριακα. Τώρα τους λέτε ότι πρέπει να δουλέψουν και τις Κυριακές. Ο κατώτερος μισθός στην Ελλάδα έχει την 5η χαμηλότερη αγοραστική δύναμη στην ΕΕ και τον κρατάτε εκεί. Μόνο χειρότερη θα γίνει η κατάσταση με το νομοσχέδιό σας. Και το χειρότερο είναι ότι προσπαθείτε να ωραιοποιήσετε την κατάσταση. Να τα πάρουμε ένα-ένα. Η πραγματικότητα είναι ότι νομιμοποιείτε την εργασιακή ζούγκλα, νομιμοποιώντας τους ασύδοτους εργοδότες. Ποινικοποιείτε το δικαίωμα της απεργίας. Όλη η Ευρώπη κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση. Και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο πρόεδρος Μπάιντεν προωθεί την φορολόγηση πλούτου και την αύξηση του κατώτερου μισθού. Ενισχύει το κοινωνικό κράτος για να χτυπήσει τις ανισότητες και προωθεί νέες ρυθμίσεις για την ανταπόκριση των εργαζόμενων στις τεχνολογικές εξελίξεις» είπε, για να προσθέσει: «Αυτές είναι και οι απαντήσεις της σοσιαλδημοκρατίας. Είναι οι δικές μας προτάσεις για την έξοδο από την διπλή κρίση, την υγειονομική και οικονομική. Αύξηση τώρα του κατώτατου μισθού. Δίχτυ προστασίας στους εργαζόμενους. Ο κόσμος αλλάζει προς την πρόοδο και όχι προς την συντήρηση που μας πάτε εσείς. Είμαστε απέναντι και καταψηφίζουμε το νομοσχέδιο».

«Εμείς είμαστε κόμμα με ξεκάθαρες θέσεις και δεν είμαστε τυχοδιώκτες της πολιτικής ζωής. Έχουμε ξεκάθαρο στίγμα και προτάσεις. Εμείς τις θετικές ρυθμίσεις που ζητάμε εδώ και μήνες θα τις ψηφίσουμε. Είναι δικό μας αίτημα από τον Φεβρουάριο η ενσωμάτωση της οδηγίας για την καταπολέμηση της βίας στους χώρους εργασίας. Είναι δικό μας αίτημα η λήψη μέτρων για την προστασία εργαζόμενων από την τηλεργασία» ανέφερε.

Βασικά σημεία

-Ο δήθεν μεταρρυθμιστικός και προοδευτικός λόγος της Κυβέρνησης και η προπαγάνδα, δεν μπορούν πια να κρύψουν τη βαθιά οπισθοδρομική πολιτική της.

Κυβερνά υπέρ της κομματικής και επιχειρηματικής ελίτ.

- Κύριε Μητσοτάκη, η Κυβέρνηση οφείλει να πάρει θέση. Δεν είναι Πόντιος Πιλάτος. Να εξηγήσετε στον Ελληνικό λαό γιατί και με ποια κριτήρια χορηγήθηκε το Astra Zeneca και ποια είναι τα νέα επιστημονικά δεδομένα με τα οποία η επιτροπή άλλαξε την εισήγησή της.

Υπάρχει μεγάλη ευθύνη γι' αυτό.

Συνδέεται η τότε απόφαση σας για την χορήγηση του ,με το εσπευσμένο άνοιγμα των δραστηριοτήτων που κάνατε , λόγω της μακρόχρονης καραντίνας; Να μας πείτε.

Στον εμβολιασμό απαιτείται σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες, προκειμένου να πιάσουμε τον στόχο για ανοσία. Σχέση που την υπονομεύετε.

- Απορρυθμίζετε τις εργασιακές σχέσεις, ισοπεδώνετε τα εργασιακά δικαιώματα, υπονομεύετε τις συλλογικές συμβάσεις και ενισχύετε τους ασύδοτους εργοδότες.

- Στηρίζετε μας λέτε τον εργαζόμενο: Η πραγματικότητα είναι ότι νομιμοποιείτε την εργασιακή ζούγκλα και ευνοείτε τους ασύδοτους εργοδότες.

-Προστατεύετε μας λέτε την εργασία: Η πραγματικότητα είναι ότι παρεμποδίζετε το δικαίωμα της απεργίας και την ελεύθερη άσκηση της συνδικαλιστικής δράσης.

Είναι μας λέτε ευρωπαϊκές πρακτικές. Μα σε όλη την Ευρώπη προωθούνται νέες πολιτικές προστασίας των εργαζόμενων. Καταθέτω την ανακοίνωση συμπαράστασης των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, στις θέσεις που εκφράζουμε.

Δεν είναι μόνο οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές σε αυτή την κατεύθυνση αλλά και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού ο Πρόεδρος BIDEN.

- Είμαστε απέναντι, καταψηφίζουμε αυτό το Νομοσχέδιο και τα άρθρα που αποτελούν τον πυρήνα της Κυβερνητικής πολιτικής.

Έχτε το θράσος να μας βάζετε διλλήματα. Αν θα ψηφίσουμε προτάσεις που εφαρμόσουν Ευρωπαϊκές οδηγίες είτε κάνουν πράξη θέματα που εμείς έγκαιρα έχουμε θέσει . Εσείς σε μας. Εμείς δεν είμαστε γαλάζιοι λαϊκιστές. Εμείς θα τις ψηφίσουμε. Ανεξάρτητα αν χρησιμοποιούνται από σας ως προκάλυμμα καπνού για να κρύψετε το αποκρουστικό πρόσωπο του Νομοσχεδίου.

- Όλες αυτές οι απαράδεκτες ρυθμίσεις, συνδέονται απόλυτα η μία με την άλλη. Δημιουργούν μια πολύ καλά μελετημένη παρέμβαση. Αδίστακτα και στοχευμένα. Απαιτούν από τον εργαζόμενο να σκύψει το κεφάλι.

Να δεχθεί τα πάντα, να υποταχθεί.

- ΕΔΩ ΟΛΟΙ ΚΡΙΝΟΜΑΣΤΕ.

Εμείς από την πρώτη στιγμή σταθήκαμε απέναντι.

Πιστοί στις αρχές και τις αξίες του ΠΑΣΟΚ, της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης.

Με ενεργή παρουσία στις κινητοποιήσεις, στους εργασιακούς χώρους, μαζί με τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα.

Και αν σήμερα η Κυβερνητική πλειοψηφία ψηφίσει αυτό το τερατούργημα, αποτελεί σαφή και αδιαπραγμάτευτη δέσμευση μας η κατάργηση του αμέσως όταν οι πολιτικοί συσχετισμοί το επιτρέψουν. 

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)