Κυριακή 27 Ιουνίου 2021

Μετάλλαξη Δέλτα: Απειλεί η Μέρκελ με καραντίνα σε Γερμανούς τουρίστες από Ελλάδα

Μετάλλαξη Δέλτα: Απειλεί η Μέρκελ με καραντίνα σε Γερμανούς τουρίστες από Ελλάδα

Στέφανος Νικήτας

Γράφει ο  

Την Ελλάδα «μάλωσε» η Γερμανίδα καγκελάριος στην σύνοδο κορυφής επειδή λόγω της ταχύτατης εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα επιτρέπει το άνοιγμα του τουρισμού σε εμβολιασμένους τουρίστες, με εμβόλια που δεν έχουν εγκριθεί από τον ευρωπαϊκό οργανισμό φαρμάκων.

Σκληρή ήταν η κόντρα στη Σύνοδο Κορυφής μεταξύ Γερμανίας - Γαλλίας και μεσογειακών χωρών. Αφορμή είναι η ταχύτατης εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα του κορονοϊού σε συνδυασμό με την απόφαση του ανοίγματος του τουρισμού χωρών όπως η Ελλάδα και η Πορτογαλία, σε εμβολιασμένους τουρίστες, με εμβόλια που δεν έχουν εγκριθεί από τον ευρωπαϊκό οργανισμό φαρμάκων

Όπως μετέδωσε στο Open TV η Ελλάδα κινδυνεύει να μπει σε καραντίνα για τους Γερμανούς τουρίστες. Σύμφωνα με τον Παντελή Βαλασόπουλο από το Βερολίνο, στη Γερμανία υπάρχει μεγάλη ανησυχία για τη μετάλλαξη Δέλτα αφού, μέσα σε μία εβδομάδα, διπλασιάστηκε το ποσοστό των κρουσμάτων με την εν λόγω μετάλλαξη. Η Άγκελα Μέρκελ φοβάται το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown που θα έχει επιπτώσεις και στην οικονομία.

Σε περίπτωση επιδείνωσης της κατάστασης με τη μετάλλαξη Δέλτα οι γερμανικέα Αρχές σκέφτονται να υπάρξουν νέα περιοριστικά μέτρα και η Ελλάδα να γίνει «πορτοκαλί» για τους Γερμανούς.

Η Γερμανίδα καγκελάριος φαίνεται ιδιαίτερα προβληματισμένη. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη Σύνοδο Κορυφής υπήρξε σκληρό παρασκήνιο και αντιπαράθεση, με την ίδια να ασκεί κριτική στην Ελλάδα και σε άλλες μεσογειακές χώρες για τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν στις πύλες εισόδου αλλά και για την αναγνώριση των εμβολίων που δεν έχουν την έγκριση της ΕΕ, όπως το ρωσικό και το κινεζικό. 

 


 Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)