Κυριακή 27 Ιουνίου 2021

Μπάιντεν για έλλειψη εργατικού δυναμικού: Πληρώστε τους περισσότερα

Μπάιντεν για έλλειψη εργατικού δυναμικού: Πληρώστε τους περισσότερα

 
 
 
 
 
Ο Τζο Μπάιντεν αναφέρθηκε στo ζήτημα της έλλειψης εργατικού δυναμικού σε εθνικό επίπεδο

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, την Πέμπτη (24/6) στo ζήτημα της έλλειψης εργατικού δυναμικού σε εθνικό επίπεδο, υποδηλώνοντας ότι υπάρχει μια μάλλον αυτονόητη λύση για εκείνους τους εργοδότες που δεν μπορούν να βρουν νέα προσφορά εργαζομένων.

«Πληρώστε τους περισσότερα» δήλωσε ο Μπάιντεν με μια αυτονόητη σιγουριά, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων. «Είναι ζήτημα αμοιβαίου συμβιβασμού μεταξύ εργοδότη και εργαζόμενου». Και συνέχισε: «[Οι εργοδότες] θα πρέπει να ανταγωνιστούν και να αρχίσουν να πληρώνουν τους εργαζόμενους με έναν αξιοπρεπή μισθό»

Δεν είναι η πρώτη φορά πο ο Τζο Μπάιντεν ζητά από τις μεγάλες επιχειρήσεις της Αμερικής να αυξήσουν τους μισθούς των εργαζομένων, την ώρα που ο πληθωρισμός και μποτιλιαρίσματα στις αλυσίδες προσφοράς δημιουργούν εμπόδια στον δρόμο για την οικονομική ανάπτυξη στη χώρα.

Την περασμένη εβδομάδα ο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη βιομηχανική πόλη του Κλήβελαντ στο Οχάιο, είχε ζητήσει να αυξηθούν τα μεροκάματα.

Ο Μπάιντεν είχε κάνει εκείνο το ταξίδι για να υπερασπιστεί τις οικονομικές επιδόσεις της κυβέρνησής του και να απορρίψει τις επικρίσεις των Ρεπουμπλικανών, ότι η άνοδος των τιμών και οι ελλείψεις εργατικού δυναμικού εξαιτίας της δημοσιονομικής στήριξης υπερθερμαίνουν την οικονομία, καθυστερώντας την ανάκαμψη. 

Πηγή:ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)