Κυριακή 27 Ιουνίου 2021

Στάση εργασίας ΟΛΜΕ: Παράνομη κρίθηκε από το Πρωτοδικείο μετά την αγωγή Κεραμέως

Στάση εργασίας ΟΛΜΕ: Παράνομη κρίθηκε από το Πρωτοδικείο μετά την αγωγή Κεραμέως

 
 
Το δικαστήριο έκρινε παράνομη τη στάση εργασίας της ΟΛΜΕ.

Δεκτή έκανε το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας την κατεπείγουσα αγωγή της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως, όσον αφορά στην στάση εργασίας της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ).

Το δικαστήριο έκρινε παράνομη τη στάση εργασίας της ΟΛΜΕ, η οποία έχει εξαγγελθεί για την προσεχή Δευτέρα από τις 11 μέχρι τις 2, κατά τη διάρκεια των εξετάσεων των Πρότυπων Σχολείων.

«Το Δικαστήριο έκρινε παράνομη τη στάση εργασίας της ΟΛΜΕ», γράφει η Νίκη Κεραμέως σε ανάρτησή της στον προσωπικό λογαρισμό της στο Twitter.

«Πάνω από 8000 παιδιά θα μπορέσουν να δώσουν απρόσκοπτα τη Δευτέρα εξετάσεις για εισαγωγή στα Πρότυπα Σχολεία. Καλή επιτυχία!», προσθέτει η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Νωρίτερα, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, κατέθεσε κατεπείγουσα αγωγή κατά της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), ζητώντας από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών να αναγνωρίσει ως παράνομη και καταχρηστική την τρίωρη στάση εργασίας που εξήγγειλε η ΟΛΜΕ για τη Δευτέρα 28 Ιουνίου και ώρες 11 π.μ. - 2 μ.μ., κατά τις οποίες είναι προγραμματισμένες οι εξετάσεις εισαγωγής στα Πρότυπα Σχολεία και να απαγορευθεί η πραγματοποίησή της.

Η αγωγή εκδικάσθηκε σήμερα το μεσημέρι λόγω του κατεπείγοντος. Όπερ σημαίνει ότι οι εξετάσεις στα Πρότυπα Σχολεία θα πραγματοποιηθούν κανονικά την ερχόμενη Δευτέρα.

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)