Κυριακή 27 Ιουνίου 2021

«Για όλα φταίνε οι εργαζόμενοι»: Η …ορθόδοξη Νέα Δημοκρατία …επιστρέφει!

«Για όλα φταίνε οι εργαζόμενοι»: Η …ορθόδοξη Νέα Δημοκρατία …επιστρέφει!

Βασίλης Σκουρής

Γράφει ο  

 
Τι δείχνουν οι περιπτώσεις με τις επιθέσεις στους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ, τους υγειονομικούς και τους εργαζόμενους στα αστικά λεωφορεία Θεσσαλονίκης.

Με το τέλος της πανδημίας, η …παλιά καλή Νέα Δημοκρατία(η …Ορθόδοξη), επιστρέφει, καθώς κυβερνητικά και κομματικά στελέχη αρχίζουν να δείχνουν ένα διαφορετικό πρόσωπο, με ευθείες επιθέσεις στους εργαζόμενους, για τα προβλήματα που υπάρχουν!

-Εν αρχή υπήρξε η αιφνιδιαστική επίσκεψη του υπουργού Εργασίας σε υποκατάστημα του ΕΦΚΑ και η επίθεσή του σε εργαζόμενους, γιατί οι 14 από τους 35 εργαζόμενους έλειπαν! Η επίσκεψη, που πραγματοποιήθηκε την τελευταία εργάσιμη ημέρα πριν την τριήμερη αργία του Αγίου Πνεύματος , χρησιμοποιήθηκε ακριβώς για να χρησιμοποιηθεί για την κατασυκοφάντηση των εργαζομένων και την δικαιολόγηση της κατάστασης που επικρατεί στον οργανισμό! Αξίζει να σημειωθεί πως κανένας εργαζόμενος δεν έλειπε αδικαιολόγητα εκείνη την ημέρα, αλλά αυτό είναι μια μικρή …λεπτομέρεια, καθώς ο βομβαρδισμός του κόσμου από «πρόθυμα μέσα» ότι οι εργαζόμενοι έλειπαν δεν αποκαταστάθηκε ποτέ, ενώ έμεινε και το ότι «δέκα υποθέσεις μη εξυπηρέτησης του κόσμου εστάλησαν στην εισαγγελία» από τον υπουργό! Υπενθυμίζουμε ότι η κυβέρνηση πριν έναν ακριβώς χρόνο διοργάνωσε φιέστα για τον ΕΦΚΑ, με παρόντα τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για να παρουσιάσει ότι όλες οι συντάξεις θα βγουν με ένα κλικ μέσα στο 2020 και δυο μήνες μετά, αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι οι συντάξεις επί των ημερών της που δεν έχουν εκδοθεί και καθυστερούν έχουν πολλαπλασιαστεί και τώρα πλέον παραδέχεται ότι δεν θα εκδοθούν ούτε το 2021, παρά τις υποσχέσεις του νέου υπουργού. Επιπλέον, ο ΕΦΚΑ δεν διαθέτει ούτε τηλεφωνικό κέντρο, ούτε καλά καλά μέιλ –μόνο, λέει, διευθυντικά στελέχη έχουν αυτό το …προνόμιο, τυπώνοντας τα μέιλ και δίνοντάς τους στους υπαλλήλους τυπωμένα!!!

-Και ενώ ο ΕΦΚΑ δεν έχει τηλεφωνικό κέντρο –τώρα θα αγοραστεί, λένε οι αρμόδιοι- ο διοικητής του (προκειμένου να αποποιηθεί των ευθυνών που έχει ο Οργανισμός) στέλνει εγκύκλιο στους εργαζόμενους να απαντούν στα τηλέφωνα των πολιτών.

-Την περασμένη Παρασκευή, στο υποκατάστημα του ΕΦΚΑ στον Πειραιά, οι εργαζόμενοι έκαναν κατάληψη γιατί επί μια εβδομάδα ήταν χαλασμένα τα κλιματιστικά και δεν φτιάχνονταν, με αποτέλεσμα (και υπό συνθήκες καύσωνα) ήταν αδύνατον να εργαστούν. Η διοίκηση του Οργανισμού κατηγόρησε την τεχνική της υπηρεσία ότι δεν πήγαινε να τα διορθώσει το πρόβλημα και υποσχόταν λύση μέσα στην επόμενη εβδομάδα! (Και μετά απορούμε γιατί δεν βγαίνουν οι συντάξεις)!

-Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ επιτέθηκε στους εργαζόμενους των αστικών λεωφορείων Θεσσαλονίκης μετά την απόσυρσή τους την από τους δρόμους της Θεσσαλονίκης γιατί δεν είχαν κλιματισμό, όπως ρητά προβλέπεται από τον κανονισμό!!! Η απάντηση του σωματείου των εργαζομένων καταπέλτης-διαβάστε ένα της μέρος: «Γιατί συναίνεσε στην παραλαβή των λεωφορείων του Δήμου Θεσσαλονίκης, 49 τον αριθμό, εκ των οποίων κανένα δεν διαθέτει κλιματισμό για τους επιβάτες αλλά ούτε και παράθυρα; Σήμερα πλέον είναι όλα ακατάλληλα προς κυκλοφορία…. Γιατί από τα 180 λεωφορεία leasing σήμερα κυκλοφορούν 136 εκ των οποίων αρκετά στην διάρκεια της ημέρας θα αποσυρθούν λόγω έλλειψης ή υπολειτουργίας κλιματιστικών; ούτε αυτά διαθέτουν παράθυρα… Γιατί, ενώ τους πρώτους μήνες ανάληψης των καθηκόντων του, κυκλοφορούσαν 305-310 κατά μέσο όρο λεωφορεία του Ο.Α.Σ.Θ. (Δημόσια περιουσία) σήμερα κυκλοφορούν 131 λεωφορεία; Γιατί, στα αμαξοστάσια του Ο.Α.Σ.Θ. παραμένουν παροπλισμένα μεγάλος αριθμός δημόσιων λεωφορείων του Ο.Α.Σ.Θ., και μάλιστα αρκετά εξ αυτών για βλάβες ευτελούς κόστους; Γιατί, σε γραμμές όπου παραδοσιακά κυκλοφορούσαν αρθρωτά λεωφορεία λόγω αυξημένου επιβατικού όγκου, δεν φρόντισε για την επάνδρωσή τους με αρθρωτά, και σήμερα στοιβάζονται και ταλαιπωρούνται απίστευτα καθημερινά οι επιβάτες;».

-Ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μαραβέγιας επεχείρησε να φορτώσει την κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία στους εργαζόμενους σε αυτά, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά πόσο υποκριτικά υπήρξαν τα χειροκροτήματα της κυβέρνησης προς τους «ήρωες με τις μπλε και τις λευκές μπλούζες»! Ο βουλευτής της ΝΔ, αφού διάβασε στην Επιτροπή της Βουλής ένα μήνυμα από συμπολίτισσα του η οποία νοσηλεύτηκε από κορονοϊό στο Νοσοκομείο του Βόλου που αναφερόταν στην κατάσταση του Νοσοκομείου της πόλης, είπε ότι «όσοι γνωρίζουν από ιατρική, ας απαντήσουν αν η κακή νοσηλευτική υπηρεσία μπορεί να παίξει ρόλο ακόμα και στην επιβίωση» και πρόσθεσε πως «αν κάνεις ένα τρίωρο να επισκεφτείς ασθενή, δεν ξέρεις αν αυτός ο ασθενής συνεχίζει να έχει το οξυγόνο στη μύτη του»!

Μετά λοιπόν την «ατομική ευθύνη» στο θέμα της πανδημίας, η κυβέρνηση αρχίζει να κλιμακώνει τις επιθέσεις της στους εργαζόμενους, προκειμένου να αποποιηθεί των ευθυνών της, αλλά και προκειμένου να στρέψει τη ναι κοινωνική τάξη εναντίον της άλλης. Οι παλιές καλές τακτικές των ημερών των μνημονίων αρχίζουν –δυστυχώς- να επανέρχονται! 

Πηγή: ieidiseis.gr

1 σχόλιο:

(3)