Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021

Μινκ ξεπρόβαλε από λεκάνη τουαλέτας στην Καστοριά

Μινκ ξεπρόβαλε από λεκάνη τουαλέτας στην Καστοριά

 
 
 
 
Το μινκ κατάφερε να εισχωρήσει στο κεντρικό δίκτυο αποχέτευσης.

Τον τρόμο σκόρπισε ένα μινκ σε γειτονιά της Καστοριάς όταν ξεπρόβαλε από μπάνιο ισόγειου σπιτιού.

Οι ένοικοι ειδοποίησαν αμέσως την πυροσβεστική, με τους άνδρες που κατέφτασαν να ψάχνουν εξονυχίστηκα να εντοπίσουν το ζώο, χωρίς επιτυχία.

«Λες και το είχε καταπιεί κάτι. Εμένα μού προξένησε ενδιαφέρον η αναφορά του πυροσβέστη ότι ήταν βρεγμένο ενώ νερά πουθενά στο μπάνιο», είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, από την Εταιρία Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς, που μετέβη στο σημείο.

Λίγο αργότερα ακολούθησε δεύτερο τηλεφώνημα από μια κυρία που ζούσε τρία σπίτια παρακάτω και είδε ένα ζωάκι να βγαίνει από τη λεκάνη της τουαλέτας της και να κάνει βόλτες στο μπάνιο της!

«Εδώ πρέπει να κατανοήσουμε ότι το μινκ έφυγε απ' το ένα σπίτι, κατέβηκε στο κεντρικό δίκτυο αποχέτευσης και ξανά μπήκε σε οικιακό δίκτυο», τονίζει ο κ.Παναγιωτόπουλος προσθέτοντας ότι η ιδιοκτήτρια του δεύτερου σπιτιού κατάφερε να κρατήσει την ψυχραιμία της βλέποντας το ζώο να ξεπροβάλει από τη λεκάνη και να πηδάει έξω, και κατέβασε το καπάκι για να μην ξαναφύγει, κλείνοντάς το έτσι μέσα στον χώρο του μπάνιου.

Οι πυροσβέστες κατάφεραν να συλλάβουν το μικρόσωμο ζώο με την ευχή όλων να πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό. Πάντως, όπως εκτιμά ο κ. Παναγιωτόπουλος, «πιθανότατα τα μινκ μπορούν να μπουν και να σκαρφαλώσουν στο αποχετευτικό αφού υπάρχουν υπολείμματα στα τοιχώματα», προτείνοντας σε όλους καλού- κακού, πριν από τη χρήση της τουαλέτας, «να τραβούν το καζανάκι».

(Πηγή ΑΠΕ - ΜΠΕ) 

Αναρτήθηκε από το: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)