Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021

«Διώχνουν» το ανεμβολίαστο προσωπικό από τα νοσοκομεία… για να βάλουν μέσα ιδιωτικές εταιρείες!

«Διώχνουν» το ανεμβολίαστο προσωπικό από τα νοσοκομεία… για να βάλουν μέσα ιδιωτικές εταιρείες!

Απίστευτη είναι η απόφαση που ετοιμάζεται να πάρει η Κυβέρνηση, διώχνοντας το ανεμβολίαστο προσωπικό από τα νοσοκομεία προκειμένου να βάλουν μέσα ιδιωτικές εταιρείες!

Νοσοκομεία: Την ώρα που τα κρούσματα και οι θάνατοι στην Ελλάδα παρέμειναν και χθες σε υψηλά επίπεδα αριθμών, απίστευτα φαντάζουν τα σχέδια που έχει η Ελληνική Κυβέρνηση αναφορικά με τα ιατρικό προσωπικό της χώρας που δεν έχει κάνει ακόμη το εμβόλιο κατά του Covid-19.

Όπως μετέδωσε το Open Beyond, η Κυβέρνηση σκέφτεται σοβαρά να διώξει το ανεμβολίαστο προσωπικό από τα νοσοκομεία προκειμένου να βάλει μέσα σε αυτά, ιδιωτικές εταιρείες και με αυτόν τον τρόπο αποδεικνύεται περίτρανα πως κάποιοι τελικά βγαίνουν κερδισμένοι από την στοχοποίηση των ανεμβολίαστων και τον διχασμό που εδραιώνει η μεγαλύτερη μερίδα των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ.

Πιο συγκεκριμένα, στο υπουργείο επεξεργάζονται τον τρόπο με τον οποίον θα γίνει η κάλυψη, καθώς το μεγαλύτερο ζήτημα προκύπτει στο λοιπό προσωπικό των νοσοκομείων, καθώς εκεί το ποσοστό των ανεμβολίαστων εργαζόμενων προσεγγίζει το 20% σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Το σχέδιο του υπουργείου Υγείας προβλέπει την αντικατάσταση των ανεμβολίαστων εργαζομένων, (οι οποίοι θα βγουν σε αναστολή, καθώς όπως ανέφερε και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας στη σημερινή ενημέρωση «ο νόμος θα εφαρμοστεί»), με εργαζόμενους λοιπού προσωπικού από ιδιωτικές εταιρείες, ώστε να καλυφθούν τα κενά.

Σύμφωνα με το σχέδιο, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της Δέσποινας Βλεπάκη, ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε υπηρεσίες φύλαξης, καθαριότητας, σίτισης, αλλά και διοικητικό προσωπικό, θα αντικατασταθούν μέσω εξωτερικής ανάθεσης σε ιδιωτικές εταιρείες.

Μάλιστα, σημειώνεται ότι έχει ήδη ζητηθεί από νοσοκομεία να καταγράψουν και να αναφέρουν τους μη εμβολιασμένους εργαζόμενους, ενώ περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το νέο κυβερνητικό σχέδιο θα γίνουν γνωστές τις επόμενες ημέρες.

Φυσικά, πρόκειται για ένα πλάνο που αν υλοποιηθεί, αναμένεται να προκαλέσει κύμα αντιδράσεων από τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ.


Πηγή: sportime.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)