Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021

Μίκης Θεοδωράκης: Συγκινητικός αποχαιρετισμός στη Μητρόπολη και το τελευταίο ταξίδι στα Χανιά

Μίκης Θεοδωράκης: Συγκινητικός αποχαιρετισμός στη Μητρόπολη και το τελευταίο ταξίδι στα Χανιά 

 Συγκινητικές στιγμές στην τελετή αποχαιρετισμού του Μίκη Θεοδωράκη στη Μητρόπολη. Ο κόσμος φώναξε «αθάνατος», «στο φέρετρό σου σηκώνεται, υψώνει τη γροθιά της κι αντριεύει και θεριεύει η Ελλάδα», είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, λύγισε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ολοκληρώθηκε το τριήμερο λαϊκό προσκύνημα για τον Μίκη Θεοδωράκη στη Μητρόπολη Αθηνών. Χιλιάδες κόσμου, από κάθε γωνιά της χώρας, βρέθηκαν εκεί για να πουν ένα τελευταίο «αντίο» στον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη.

Νωρίτερα, η μεταφορά του από το παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου, όπου βρισκόταν για τριήμερο λαϊκό προσκύνημα που ολοκληρώθηκε σήμερα, στον καθεδρικό ναό της Μητρόπολης Αθηνών έγινε εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων από τους παρευρισκόμενους, οι οποίοι φώναζαν «αθάνατος».

5369630.jpg

5369631.jpg

5369672.jpg

Ακολούθησε η τελετή αποχαιρετισμού, κατά την οποία εκφώνησαν επικήδειους η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία λύγισε προς το τέλος, και ο Γ.Γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, που προκάλεσε ρίγη συγκίνησης με τα λόγια του.

Η κ. Σακελλαροπούλου έφτασε στη Μητρόπολη λίγο πριν τις 15:00, κρατώντας ένα λευκό τριαντάφυλλο. Στον ναό βρέθηκαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, ο υφυπουργός Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, οι βουλευτές του ΚΚΕ, ο Θανάσης Παφίλης, ο Γιάννης Γκιόκας, η Αλέκα Παπαρήγα και το μέλος της ΠΓ του ΚΚΕ, Νικος Σοφιανός, η Μαρία Φαραντούρη, ο Βασίλης Βασιλικός, ο Γιώργος και η Άννα Νταλάρα, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Αλέξης Χαρίτσης, η Όλγα Γεροβασίλη,η Σοφία Σακοράφα, ο Παύλος Γερουλάνος, ο Γιώργος Λιάνης, ο Κώστας Λαλιώτης, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Κώστας Μπακογιάννης, η Μαριάνα Βαρδινογιάννη και πρέσβεις ξένων χωρών, ενώ δίπλα στο φέρετρο στάθηκε η οικογένεια του Μίκη Θεοδωράκη.

5369617.jpg

5369674.jpg

5369663.jpg

Ιδιαίτερη στιγμή ήταν η άφιξη Μητρόπολη του δημοφιλούς Τούρκου συνθέτη Ζουλφί Λιβανελί και φίλου του Μίκη Θεοδωράκη μαζί με τη Φινλανδή ερμηνεύτρια Άρια Σαγιονμά.

Παρά τη βροχή, ο κόσμος δεν σταμάτησε να τραγουδά τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη και να στέκεται με συγκίνηση έξω από τη Μητρόπολη.

5369621.jpg

5369675.jpg

5369685.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)