Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021

Κορονοϊός: Από την άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας, στις «μωβ» περιοχές και τα νέα μέτρα

Κορονοϊός: Από την άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας, στις «μωβ» περιοχές και τα νέα μέτρα

 
 
Στο «τραπέζι» ξανά η συζήτηση για νέα μέτρα όχι στις «κόκκινες», αλλά στις «μωβ» περιοχές.

Ο κορονοϊός όχι απλά είναι εδώ αλλά φαίνεται πως όσο οδεύουμε προς τον χειμώνα και οι εμβολιασμοί έχουν «παγώσει» ανάβουν νέες φωτιές στη δημόσια υγεία και στους αρμόδιους που έχουν επιφορτιστεί να δαμάσουν τον ιό, φέροντας άρον - άρον νέα μέτρα.

Τι και αν η κυβέρνηση αποφάσισε προ ημερών την άρση όλων των μέτρων στις «κόκκινες» περιοχές, όπως την απαγόρευση της κυκλοφορίας και επέλεξε τον περιορισμό στην διασκέδαση των ανεμβολίαστων τα τελευταία 24ωρα μπήκαν στο τραπέζι νέα μέτρα.

Ειδικότερα, μόλις δώδεκα μέρες νωρίτερα, στις 6/10 ο υπουργός Υγείας ανακοίνωνε το τέλος των επιπλέον μέτρων στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, παράλληλα με πλήρη ελευθερία για τους εμβολιασμένους. Σήμερα όμως τα πράγματα αλλάζουν ξανά σε χρόνο ρεκόρ με το υπουργείο Υγείας να βολιδοσκοπεί νέα μέτρα στις περιοχές που η μεταδοτικότητα του κορονοϊού συνεχίζεται ακάθεκτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες αν και τα μέλη της Επιτροπής δηλώνουν άγνοια περί «συζήτησης νέων μέτρων», άλλες πηγές αναφέρουν ότι αυτές είναι προχωρημένες στο Υπουργείο Υγείας και μάλιστα προκρίνεται η χρήση μάσκας παντού και η χρήση διπλής μάσκας στα ΜΜΜ συγκεκριμένων περιοχών.

Οι διαρροές για τα νέα μέτρα έχουν πάντως δημιουργήσει εκνευρισμό στα μέλη των «33» και από όσα πολύ προσεκτικά μεταφέρουν φαίνεται πως θα τους ζητηθεί, τις επόμενες ώρες, να εξετάσουν νέα μέτρα στα πλαίσια του «φρεναρίσματος» της μεταδοτικότητας.

Μάλιστα φαίνεται ότι θα έχουμε και μια καινούργια παλέτα χρωμάτων στις πολύ επιβαρυμένες περιοχές με το «μωβ» να αντικαθιστά σε κάποιες περιπτώσεις το «κόκκινο».

Αυτό που είναι πλέον ξεκάθαρο και επιβεβαιώνεται είναι ότι όπως έγραψε το iEidiseis, αμέσως μετά τις ανακοινώσεις Πλεύρη, η επιτροπή των «33» δεν ψήφισε ποτέ την πλήρη άρση των μέτρων στις «κόκκινες» περιοχές και επιπλέον όσοι έλεγαν ότι έπρεπε ήδη να υπάρχει έτοιμο «plan b» δικαιώνονται πολύ νωρίτερα από όσο κάποιοι πίστευαν.

Επίσης από την ώρα που έχει ξεκινήσει η συζήτηση των νέων μέτρων εκ του αποτελέσματος καταλαβαίνουμε ότι ήταν πολύ πρόωρη η ολική άρση των μέτρων και πως αυτή θα έπρεπε να έχει γίνει βήμα - βήμα και κυρίως να είχε προηγηθεί μια τεράστια εκστρατεία ενημέρωσης του κόσμου υπέρ του εμβολιασμού.

Οι περιοχές που πάνε για μωβ

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ οι περιοχές που φλερτάρουν να γίνουν μωβ και να τους επιβληθούν νέα μέτρα είναι στη Βόρεια Ελλάδα. Μεταξύ αυτών είναι η Δράμα, η Λάρισα, η Ημαθία, η Ξάνθη και η Πιερία στις οποίες αναμένεται να εφαρμοστεί η χρήση μάσκας παντού και η διπλή μάσκα στα λεωφορεία.

Και ένα από τα ερωτήματα στα οποία επιβάλλεται απάντηση χωρίς καθυστερήσεις είναι το εξής: Αν σε κάποιες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας χρειάζεται διπλή μάσκα μέσα στα ΜΜΜ, σε αυτά της Αττικής και της Θεσσαλονίκης τι πρέπει τελικά να γίνει; 

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)