Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Χρηματοδοτήσατε τους ψεκασμένους να διασπείρουν ψεύτικες ειδήσεις στην περιφέρεια

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Χρηματοδοτήσατε τους ψεκασμένους να διασπείρουν ψεύτικες ειδήσεις στην περιφέρεια

 
Στο θέμα της επικοινωνιακής καμπάνιας για τον εμβολιασμό στα ΜΜΕ και τη λίστα Πέτσα αναφέρθηκε εκτενώς στη δευτερολογία του ο Αλέξης Τσίπρας, στη «μονομαχία» με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή για την πορεία της πανδημίας.

Ο κ. Μητσοτάκης «έκανε την πιο ασυνάρτηση και ασυγκρότητη ομιλία από τότε που τον θυμάμαι στην θέση του πρωθυπουργού» ανέφερε στην αρχή της δευτερολογίας του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. «Από την πρώτη στιγμή στηρίξαμε τα μέτρα» υπογράμμισε και αναρωτήθηκε «σε ποια χώρα ζείτε κ. Μητσοτάκη;»

Ο κ. Τσίπρας ρώτησε επίσης τον Κυριάκο Μητσοτάκη αν έχουν εμβολιαστεί όλοι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και επανήλθε στο θέμα της καμπάνιας, ενώ χαρακτήρισε ως «αδιόρθωτο» τον πρωθυπουργό.

«Είστε αδαής και αλαζόνας, έρχεστε εδώ και μας κουνάτε το δάχτυλο» είπε σε έντονο τόνο ο κ. Τσίπρας, στη συνέχεια ωστόσο ζήτησε συγγνώμη αν ξέφυγε και ζήτησε να σβηστούν από τα πρακτικά οι χαρακτηρισμοί.

Για την επικοινωνιακή καμπάνια και τα ΜΜΕ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε:

«Εσείς δεν κάνατε καμπάνια, βρήκατε ευκαιρία για να φτιάξετε ένα καθεστώς στην ενημέρωση, για καθεστώς απευθείας αναθέσεων, για να φτιάξετε και να στήσετε το καθεστώς σας. Αξιοποιήσατε την πανδημία για να έχετε τον απόλυτο έλεγχο στην πολιτική ζωή του τόπου.»

Για τον Κουρτς ο Αλέξης Τσίπρας είπε: «Όταν έφτιαχνε εκδηλώσεις για τα να τον βραβεύσουν για την ελευθερία στα ΜΜΕ, σας κάλεσε να πάτε να μιλήσετε για το πόσο καλός είναι.»

Και πρόσθεσε:

«Δώσατε πάνω από 40 εκατ. ευρώ για να πείσετε τους πολίτες να εμβολιαστούν και είμαστε στις τελευταίες θέσεις. Φταίει και το ότι χρηματοδοτήσατε τους ψεκασμένους να βγαίνουν σε κανάλια της περιφέρειας να διασπείρουν ψεύτικες ειδήσεις και να λένε ανοησίες. Μέσω της λίστας Πέτσας -λίστα Μητσοτάκη είναι, ο άνθρωπος αυτοφοράκιας ήταν- εσείς χρηματοδοτήσατε αυτά τα μέσα».

«Χρηματοδοτείτε», υπογράμμισε, «τους ψεκασμένους που κάνουν καμπάνια ενάντια στον εμβολιασμό και έρχεστε εδώ και λέτε η αντιπολίτευση φταίει».

Ενδεικτικά, έφερε ως παράδειγμα το εξής: «Για ποιο λόγο δώσατε 16.000 ευρώ σε κανάλι της Θράκης που προπαγανδίζει ότι με τα εμβόλια θέλουν να σκοτώσουν 15.000 παιδιά;»

«Γιατί βρίσκεται στα αζήτητα ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ;» διερωτήθηκε ξανά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)