Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Δεν παρουσιάζετε πραγματικά δεδομένα - Καμία τεκμηριωμένη πρόταση

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Δεν παρουσιάζετε πραγματικά δεδομένα - Καμία τεκμηριωμένη πρόταση

 

 
 
 Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη από το βήμα της Βουλής.

«Από πού προκύπτει ότι η κυβέρνηση έχει σφυρίξει τη λήξη της πανδημίας;» διερωτήθηκε στην αρχή της τοποθέτησής του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σήμερα σε επίκαιρη ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα για τη διαχείριση της πανδημίας.

«Κάνω τρεις συσκέψεις την εβδομάδα για την πανδημία» τόνισε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής.

«Ο επίλογος του κορονοϊού μπορεί να καταγράφεται με δυσκολίες αλλά δεν σημαίνει ότι ισχύει η παραπληροφόρηση που διατρέχει το σύνολο της πολιτικής σας. Τα πραγματικά δεδομένα αφορούν τη συλλογική μας αντιμετώπιση από την αρχή της πανδημίας. Επιλέγετε πάντα την όντως άσχημη εικόνα της χώρας σε επίπεδο θανάτων ως ενδεικτική του τρόπου που αντιμετωπίσαμε την πανδημία» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Σημείωσε δε πως «αναφερθήκατε στο γεγονός ότι η χώρα παρουσιάζει υπερβάλλουσα θνητότητα και λόγω covid και αν εξαιρέσει κανείς τους θανάτους λόγω covid» και κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι «διαστρεβλώνει τα πραγματικά στατιστικά».

«Τα επιλεκτικά δεδομένα έγιναν πολύ συχνά αντικείμενο φτηνής αντιπολίτευσης. Με μία ρητορική που δηλητηριάζει την κοινή γνώμη, σπέρνει σύγχυση και εμποδίζει την υπέρβαση της κρίσης. Η σημερινή επίκαιρη ερώτηση που υπογράφει ο κ. Τσίπρας καταφέρνει να τα χωρέσει όλα. Ένα δεν περιέχει. Κάποια σοβαρή, τεκμηριωμένη πρόταση με ρεαλιστικές λύσεις» τόνισε.

Απαντώντας συγκεκριμένα για τον εμβολιασμό, ο πρωθυπουργός επισήμανε πως «η μόνη απάντηση που έχουμε αυτή τη στιγμή είναι το εμβόλιο», ότι «τα εμβόλια έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά ασφαλή και ότι «ο εμβολιασμός ανακουφίζει συνολικά το σύστημα υγείας». «Έχουμε σημαντικά λιγότερες νοσηλείες με αντίστοιχο αριθμό κρουσμάτων» συμπλήρωσε.

«Η οικονομία και η κοινωνία δεν θα ξανακλείσουν» επανέλαβε για μια ακόμα φορά και υπογράμμισε πως «το ΕΣΥ δεν θα ξαναγίνει μονομέτωπο με αποκλειστική αναφορά στον Covid».

«Παντού στον πλανήτη η μάχη υπήρξε εθνική υπόθεση. Η υγειονομική κρίση και τα επιλεκτικά δεδομένα έγιναν αντικείμενο φτηνής αντιπολίτευσης και με πράξεις που υπονόμευσαν τα μέτρα της Πολιτείας και με ρητορική που δηλητηριάζει την κοινή γνώμη και τελικά εμποδίζει την υπέρβαση της κρίσης» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «αυθαίρετες συγκρίσεις, ψεύτικα συμπεράσματα και μίζερες καταγγελίες». «Κάποια σοβαρή τεκμηριωμένη πρόταση; Σοβαρά, αυτό περιμένουμε σήμερα ως κυβέρνηση από την αξιωματική αντιπολίτευση. Αυξήστε τους εμβολιασμούς;» διερωτήθηκε.

Για τον Παύλο Πολάκη είπε:

«Στην αρχή μας λέγατε ότι δεν υπάρχουν εμβόλια. Μετά ότι ξεστοκάρονται, οδηγώντας στην υπονόμευση ενός εκ των εμβολίων. Να αφήσω στην άκρη αυτά που λέγατε ότι μπορούν να αντικατασταθούν με εμβόλια Ρωσίας ή Κούβας και ότι υπάρχει κάποιο μαγικό φάρμακο το οποίο εμείς για κάποιο λόγο δεν το δίνουμε στους πολίτες. Ένα από αυτά είναι ένα κτηνιατρικό που ο κ. Πολάκης έλεγε γιατί δεν τον δίνουμε όταν ο CDC έλεγε ότι είναι για αγελάδες και μοσχάρια». Τόνισε δε ότι ήταν «πρωτεργάτης του αντιεμβολιαστικού κινήματος».

Και πρόσθεσε:

«Αυτή είναι η πραγματικότητα για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίσατε τον εμβολιασμό. Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός υγείας υπήρξε πρωτεργάτης του αντιεμβολιαστικού κινήματος, εμβολιάστηκε μόνο με το ζόρι όταν δεν μπορούσε να ασκεί τα καθήκοντά του ως γιατρός».

«Είμαι ανοικτός να συζητήσω όλα τα παραπάνω» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

«Ποτέ δεν ίσχυσε το πρώτο και αντίθετα ζει και βασιλεύει το τελευταίο. Η Πολιτεία με λάθη ίσως αλλά με συνέπεια επιτέλεσε το καθήκον της. Εσείς της αντιπολίτευσης υπηρετήσατε το δικό σας; Προσπερνώ την αρχική φάση της πανδημίας όταν στελέχη σας ζητούσαν να γίνει το καρναβάλι της Πάτρας. Ούτε επικαλούμαι τον υπερδιπλασιασμό των ΜΕΘ. Και κάνω πως ξεχνώ που κάθε φορά που άνοιγαν τα σχολεία ζητούσατε να κλείσουν, και κάθε φορά που έκλειναν ζητούσατε να ανοίξουν. Προσπερνώ την άγνοιά σας για τα τεστ, τις διαδηλώσεις για τις οποίες αναλαμβάνατε την ευθύνη. Τα αφήνω πίσω όλα αυτά για να φτάσω στο κρίσιμο ζήτημα που είναι τα εμβόλια».

Ζήτησε τέλος από τον κ. Τσίπρα να απαντήσει στη δευτερολογία του: «Χρειάζεται ενημέρωση της κοινής γνώμης για να πειστούν οι καχύποπτοι ότι πρέπει να εμβολιαστούν;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)