Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021

Κηδεία Φώφης: Βουβό πένθος και βαθιά συγκίνηση

Κηδεία Φώφης: Βουβό πένθος και βαθιά συγκίνηση

Το «ύστατο χαίρε» είπαν συγγενείς και φίλοι στη Φώφη Γεννηματά, με τις εικόνες από την Μητρόπολη Αθηνών να ραγίζουν καρδιές. «Αθάνατη» φώναζε πλήθος κόσμου έξω από την εκκλησία.

Το τελευταίο «αντίο» είπε πλήθος κόσμου στη Φώφη Γεννηματά, η οποία κηδεύτηκε στο Ά Νεκροταφείο Αθηνών.

Η σορός της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών, ενώ λίγο μετά την 1 το μεσημέρι μεταφέρθηκε από το παρεκκλήσιο στο ναό για την νεκρώσιμη ακολουθία. Το φέρετρο με τη Φώφη Γεννηματά βγήκε από το παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου, εν μέσω χειροκροτημάτων και βαθιάς συγκίνησης, καθώς πλήθος κόσμου από όλη την Ελλάδα είχε συγκεντρωθεί με ένα λουλούδι στο χέρι. Παράλληλα, όπλα παρουσίασε τιμητικό άγημα και από τα τρία Όπλα.

1 Fwfh Gennhmata boubo penthos sugkinhsh

Μάλιστα, ένα περιστατικό που ξεχώρισε ήταν η ζωγραφιά ενός μικρού κοριτσιού που τοποθετήθηκε πάνω στο φέρετρο και είχε καρδιές και λουλούδια, ενώ έγραφε «Μη φοβάσαι, θα είναι κοντά οι άγγελοι. Σ' αγαπώ».

Στη συνέχεια, επικήδειους λόγους έκαναν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, από την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, ο γραμματέας της Κ.Ε. Μανώλης Χριστοδουλάκης και από την οικογένεια της τα τρία της παιδιά.

2 Fwfh Gennhmata boubo penthos sugkinhsh

Τα τρία παιδιά της Φώφης Γεννηματά, με φωνή τρεμάμενη, είπαν αντίο στη μαμά τους, ενώ τόνισαν πως θα θυμούνται από εκείνη, όσα τους έμαθε, για την οικογένειά τους αλλά και για τις τελευταίες της στιγμές.

Πρώτος ο 17χρονος Γιώργος, ο γιος της προέδρου του ΚΙΝΑΛ:

«Αγαπημένη μας μητέρα, βρισκόμαστε όλοι εδώ. Η αγάπη και η στοργή σου δεν είχε όρια. Όλες τις μάχες τις έδωσες παλικαρίσια. Έγινες υπόδειγμα για πάρα πολλούς ανθρώπους. Μας μίλαγες με ειλικρίνεια και τρυφερότητα. Μας δίδαξες τι σημαίνει αγάπη και συντροφικότητα. Ο δεσμός που είχες με τη θεία μας είναι παράδειγμα αδελφικής αγάπης. Με την αποχώρηση σου νόμιζα ότι θα έφευγαν μαζί σου όλες οι ελπίδες μου. Η οικογένεια ήταν για σένα όλη σου η ζωή, κρατήθηκες με όσες δυνάμεις σου είχαν απομείνει. Θα μας φυλάς με το χαμόγελο που μας σημάδεψε από εκεί ψηλά πάνω από τα σύννεφα».

Η Κατερίνα, η μικρή κόρη της Φώφης Γεννηματά είπε ότι η μαμά της είναι «ο άνθρωπος που θαυμάζω πιο πολύ» και «η πιο δυνατή γυναίκα που ξέρω»:

«Θα σε θυμόμαστε πάντα με ένα χαμόγελο στα χείλη να μας καθησυχάζεις. Ήσουν και είσαι πάντα η ηρωίδα μας. Δίπλα μας στις ευχάριστες και στις δύσκολες στιγμές. Τις τελευταίες ημέρες στο νοσοκομείο, μου έλεγες πόσο μας αγαπάς. Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ. Αντίο μαμά, είσαι μαχήτρια. Θα σε αγαπάμε πολύ για πάντα».

Η μεγάλη κόρη της, η Αιμιλία, είπε:

«Ένα-δύο-τρία πάμε και μου έδωσες τα χέρια σου για να σηκωθείς, έτσι έφυγες, όρθια με το κεφάλι ψηλά. Δεν ηττήθηκες. Δεν παρέδινες τα όπλα. Το χέρι χτυπούσες στο τραπέζι και γινόταν πάντα αυτό που έπρεπε να γίνει. Ήταν πάντα τρυφερό αυτό το χέρι. Η αγκαλιά σου ήταν ζεστή, τρυφερή και ασπίδα δυνατή σαν εσένα. Το οικείο άρωμα που δεν ξεκολλάει από πάνω μας. Χόρεψες καλύτερα από όλους το ζεϊμπέκικο της ζωής. Να είσαι σίγουρη πως θα τα ακολουθήσουμε».

Τραγική φιγούρα ο σύζυγός της, Ανδρέας, ο οποίος μην μπορώντας να συγκρατήσει τη συγκίνησή του και τα δάκρυά του, έπεσε πάνω στο φέρετρο και το χτύπησε με τη γροθιά του.

3 Fwfh Gennhmata boubo penthos sugkinhsh

Στη συνέχεια, ξεκίνησε πομπή με το φέρετρο με την Φώφη Γεννηματά και μεταφέρθηκε από τη Μητρόπολη Αθηνών έξω από την Βουλή, ενώ μετά οδηγήθηκε στο Ά Νεκροταφείο Αθηνών, όπου τελέστηκε η ταφή.

Ακολουθούν φωτογραφίες από το τελευταίο «αντίο» στη Φώφη Γεννηματά, μέσα από τον φακό της EUROKINISSI:

5 Fwfh Gennhmata boubo penthos sugkinhsh

7 Fwfh Gennhmata boubo penthos sugkinhsh

8 Fwfh Gennhmata boubo penthos sugkinhsh

9 Fwfh Gennhmata boubo penthos sugkinhsh

10 Fwfh Gennhmata boubo penthos sugkinhsh

11 Fwfh Gennhmata boubo penthos sugkinhsh

14 Fwfh Gennhmata boubo penthos sugkinhsh

15 Fwfh Gennhmata boubo penthos sugkinhsh

13 Fwfh Gennhmata boubo penthos sugkinhsh

16 Fwfh Gennhmata boubo penthos sugkinhsh

17 Fwfh Gennhmata boubo penthos sugkinhsh 

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)