Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021

Προς την έξοδο ο επικεφαλής της Άμεσης Δράσης - Πόλεμος από τα μέσα στον νέο υπουργό;

Προς την έξοδο ο επικεφαλής της Άμεσης Δράσης - Πόλεμος από τα μέσα στον νέο υπουργό;

 
 
 Γράφει ο Βασίλης Σκουρής

 Την Παρασκευή η παράδοση στον Τάκη Θεοδωρικάκο του πορίσματος της επιχειρησιακής αξιολόγησης της επιχείρησης στο Πέραμα με τον θάνατο του 18χρονου ρομά. Ο πειθαρχικός έλεγχος θα συναρτηθεί με τις αποφάσεις της δικαιοσύνης και, συνεπώς, θα απαιτήσει πολύ χρόνο - Μόνο στο iEidiseis.

Σε πρόσωπο των ημερών αναδεικνύεται στην οδό Κατεχάκη ο επικεφαλής της Άμεσης Δράσης, ο Α-100 όπως αναφέρεται στους διαλόγους του κέντρου με τους αστυνομικούς που πήραν μέρος στην επιχείρηση στο Πέραμα, που κατέληξε στο θάνατο του 18χρονου Ρομά.

Οι εντολές για σταμάτημα της καταδίωξης φέρεται να έχουν προκαλέσει τη δυσαρέσκεια της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν έχει δώσει καμία τέτοια διαταγή, ενώ έχει προκαλέσει την οργή των δεξιών στελεχών του κυβερνώντος κόμματος και των ψηφοφόρων του, καθώς εμφανίζει την κυβέρνηση να επιθυμεί μια «πλαδαρή» αστυνομία στην αντιμετώπιση του εγκλήματος.

Το θέμα περιπλέκεται καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν πως έχει ξεκινήσει ένας υπόγειος πόλεμος στο νέο υπουργό, από το εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ. Κάποιοι, μάλιστα, συνομιλώντας με τα «Παιχνίδια Εξουσίας», δεν διστάζουν να συνδέσουν το γεγονός με το ότι ο «Α-100» θεωρείται «άνθρωπος του Χρυσοχοΐδη», καθώς υπήρξε στο παρελθόν επιτελάρχης του και επικεφαλής της φρουράς του.

Οι πληροφορίες των «Παιχνιδιών Εξουσίας», μάλιστα, επιμένουν πως ο επικεφαλής της Άμεσης Δράσης σε σύντομο χρονικό διάστημα οδηγείται στην έξοδο, ενώ ήδη καταλογίζεται στο κέντρο ότι δεν έστειλε περιπολικά να συνεχίσουν την καταδίωξη.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος αναμένει την Παρασκευή το πόρισμα με τον επιχειρησιακό έλεγχο, επιμένοντας στην καταληκτική προθεσμία των πέντε ημερών, που εξ αρχής είχε θέσει. Ο δε πειθαρχικός έλεγχος θα συναρτηθεί από τις αποφάσεις της δικαιοσύνης και συνεπώς θα κρατήσει πολύ χρόνο- αρκεί να μην χρησιμοποιηθεί για ατιμωρησία όποιων κρίνονται ένοχοι! 

Πηγή:ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)