Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021

Αντιπολιτευτικό μέτωπο Τσίπρα για την πανδημία

Μέτωπο Τσίπρα για την πανδημία «ανεμελιάς Μητσοτάκη»

Αντιπολιτευτικό μέτωπο με τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου επιχειρεί να στήσει ο Αλέξης Τσίπρας με τις επαφές που θα έχει με τους επικεφαλής των κομμάτων της ήσσονος αντιπολίτευσης, σε μία προσπάθεια να εντείνει ασφυκτικά την πίεση προς τον κ. Μητσοτάκη για λήψη μέτρων, ώστε να αποτραπούν εκατόμβες νεκρών και ενδεχόμενο νέο καταστροφικό lockdown.

Στο επιτελείο της Κουμουνδούρου επικρατεί έντονη ανησυχία για την πορεία της πανδημίας που μετά από δύο χρόνια βρίσκεται πλήρως εκτός ελέγχου. Η καθημερινή πλέον απώλεια 100 ανθρώπων, πολλοί εκ των οποίων εκτός ΜΕΘ, την ώρα που το ΕΣΥ τελεί υπό πλήρη κατάρρευση, όσο και να επιχειρείται να υποβαθμιστεί από το Μέγαρο Μαξίμου, έχει δημιουργήσει μία ζοφερή πραγματικότητα.

Στο πλαίσιο αυτό, όσο και να ξορκίζεται το lockdown διά στόματος Πρωθυπουργού, στο επιτελείο του κ. Τσίπρα επικρατεί έντονη ανησυχία για ενδεχόμενο αδιεξόδου με κατάρρευση του ΕΣΥ, που μπορεί νομοτελειακά να οδηγήσει σε νέα περιοριστικά μέτρα, με κάτι τέτοιο να λογίζεται ως «χαριστική βολή» σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ειδικά εν μέσω των νέων δεδομένων της εκρηκτικής ακρίβειας που σαρώνει με πανευρωπαϊκά ρεκόρ στην Ελλάδα.

Χαρακτηριστικό πάντως της υγειονομικής κατάστασης ήταν οι χθεσινές καταγγελίες του γγ της ΟΕΝΓΕ, κ. Παπανικολάου, σύμφωνα με τον οποίον 134 ασθενείς βρίσκονται πρόχειρα διασωληνωμένοι εκτός κλινών εντατικής θεραπείας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Τσίπρας αναμένεται αυτήν την εβδομάδα να κάνει πράξη την προαναγγελία του από την περασμένη Παρασκευή για σειρά επαφών με τους επικεφαλής των κομμάτων της «δημοκρατικής αντιπολίτευσης», όπως ο ίδιος σημείωσε.

Το «μέτωπο» που επιχειρεί να στήσει απέναντι στον κ. Μητσοτάκη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είναι κάτι καινοφανές, δεδομένου ότι ήδη την περασμένη εβδομάδα αντίστοιχο μέτωπο δημιουργήθηκε στις τάξεις της Εξεταστικής Επιτροπής για τη λίστα Πέτσα, με αφορμή τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις που αποκλείουν από τους μάρτυρες τον… Στέλιο Πέτσα και τους εμπλεκόμενους υπουργούς.

Επί της ουσίας ο κ. Τσίπρας πιέζει για παραμερισμό των επιμέρους κομματικών διαφορών και μίνιμουμ συνεννόηση πάνω σε μία δέσμη αυτονόητων μέτρων για ανάσχεση της πανδημίας και της κυβερνητικής… ανεμελιάς.

Όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά από την Κουμουνδούρου «ενδεχόμενο lockdown θα έχει και πάλι την υπογραφή του κ. Μητσοτάκη αν δεν προχωρήσει»:

  • άμεσα σε προσλήψεις στο ΕΣΥ, όχι να μειώνει κατά 820 εκατ. ευρώ τις δαπάνες για την Υγεία στον Προϋπολογισμό.
  • άμεσα επιτάξεις των ιδιωτικών κλινικών. Ασθενείς με σοβαρά νοσήματα, όχι covid, αναγκάζονται να αναβάλλουν τα χειρουργεία τους, όπως προκύπτει και από την παραδοχή Γκάγκα για ακύρωση ως και 80% των χειρουργείων. Καρκινοπαθείς, άνθρωποι που η ζωή τους μπορεί να σωθεί, απλά δεν μπορούν να χειρουργηθούν και ωθούνται στις ιδιωτικές κλινικές που παραμένουν καθαρές από covid και ξεπουλιούνται, δανείζονται για να σωθούν. Οι κλινικάρχες έχουν δεκαπλασιάσει τους τζίρους τους με τις πλάτες του κ. Μητσοτάκη.
  • σε σοβαρή καμπάνια για αύξηση του ποσοστού εμβολιασμών. Πόρτα πόρτα σε όλες τις πόλεις και την περιφέρεια, σε συνεργασία με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και κοινωνικούς φορείς.
  • άμεσα σε δωρεάν μαζικά τεστ για όλους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Είναι έγκλημα να μιλά ο κ. Μητσοτάκης για πανδημία ανεμβολίαστων, διότι όλοι κολλάμε, όλοι μεταδίδουμε, ευτυχώς οι εμβολιασμένοι με ήπια συμπτώματα. Η επιμονή στη ρητορική για πανδημία ανεμβολίαστων είναι λάθος μήνυμα στους εμβολιασμένους ότι ξεμπερδέψατε, ζείτε χωρίς να προσέχετε, χωρίς να τηρείτε μέτρα.
  • άμεσα προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών για να σπάσουν τα σχολικά τμήματα, «είναι αδιανόητο να έχουμε τμήματα 29 μαθητών». Και να αλλάξει το πρωτόκολλο, δεν είναι δυνατόν ένα τμήμα να περιμένουμε να κολλήσουν 15 παιδιά για να κλείσει. Εάν κολλήσουν 15 παιδιά, αυτό σημαίνει διασπορά σε πάνω από 100-150 άτομα.
  • σε μέτρα και στις εκκλησίες, όπως συμβαίνει παντού. «Δεν γίνεται ο κ. Μητσοτάκης να κρύβεται πίσω από την εκκλησία για την είσοδο ανεμβολίαστων στους ναούς. Η Πολιτεία οφείλει να καταστήσει αναγκαία την επίδειξη τεστ και να κάνει ελέγχους για όσους πιστούς δεν έχουν εμβολιαστεί. Λόγω ηλικίας αλλά και μεγάλου αριθμού ανεμβολίαστων μιλάμε για μία από τις πιο επικίνδυνες και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Πρέπει να τους προστατέψει ο κ. Μητσοτάκης, όχι να κρύβεται πίσω από τα ράσα» σημειώνουν από την Κουμουνδούρου.
  • σε αυστηρότερα μέτρα για τους ανεμβολίαστους σε αστυνομία και σώματα ασφαλείας. «Δεν είναι λογικό να σε ελέγχει αν έχεις πιστοποιητικό ένας ανεμβολίαστος αστυνομικός. Και ακόμα πιο αδιανόητο και φαιδρό είναι να βγαίνει το δεξί χέρι του κ. Μητσοτάκη ο κ. Σκέρτσος, και να λέει ότι δεν υπάρχουν έρευνες που να δείχνουν ότι οι αστυνομικοί μεταδίδουν τον ιό, όπως έλεγαν ότι στα σχολεία και στα ΜΜΜ δεν κολλάει, για να δικαιολογήσουν την εγκληματική αδράνειά τους στη λήψη μέτρων αποστασιοποίησης» τονίζουν.
  • άμεση ενίσχυση του στόλου των λεωφορείων, ακόμα και με επιτάξεις οχημάτων και εγκατάσταση συστημάτων εξαερισμού στο μετρό.
  • επαναφορά όχι μόνο του κυλιόμενου ωραρίου αλλά και της τηλεργασίας για όσο χρειάζεται και όπου μπορεί να εφαρμοστεί. Οι χώροι εργασίας είναι μία από τις εστίες υπερμετάδοσης, πρέπει να ληφθούν μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)