Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021

Ο Στέφανος Μάνος για τη μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα: Αδιόρθωτη η κυβέρνηση, παίζει με τις λέξεις

Ο Στέφανος Μάνος για τη μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα: Αδιόρθωτη η κυβέρνηση, παίζει με τις λέξεις

 
 
 
Παρέμβαση κάνει ο Στέφανος Μάνος μετά τις ραγδαίες εξελίξεις αναφορικά με τη μελέτη Τσιόδρα - Λύτρα, για την οποία γίνεται προσπάθεια απαξίωσης από την κυβέρνηση.

Η μελέτη των δύο καθηγητών, ο ένας εκ των οποίων είναι ο βασικός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη και τον ενημερώνει κάθε εβδομάδα, έδειξε τις μεγάλες παθογένειες του ΕΣΥ, τις ανισότητες Αθήνας - Περιφέρειας, αλλά και το γεγονός ότι εκτός από όσους πεθαίνουν εκτός ΜΘΕ (87% αθημένη πιθανότητα), υπάρχουν πάνω από 6.500 άνθρωπου, που σε εκείνο το κύμα κορονοϊού πέθαναν σε απλά δωμάτια ή στα σπίτια τους.

Μάλιστα από χθες η κυβέρνηση επιχειρεί να να βγάλει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το Μέγαρο Μαξίμου από το κάδρο.

«Αδιόρθωτη η κυβέρνηση συνεχίζει παίζοντας με τις λέξεις και αποφεύγοντας την ουσία: Η επιστημονική μελέτη των κ. Τσιόδρα και Λύτρα δεν ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού, δεν είχε παραδοθεί στον πρωθυπουργό πριν από την ΕΠΙΣΗΜΗ δημοσίευσή της, είπε ο κ. Οικονόμου. Η ΑΝΕΠΙΣΗΜΗ όμως;» τονίζει στο πρώτο tweet ο Στέφανος Μάνος και προσθέτει: «Ευτυχώς υπάρχουν οι επιστήμονες. Η μελέτη των καθηγητών Τσιόδρα και Λύτρα έγινε τέλος Μαΐου 2021 και έδειξε ότι πολλοί θάνατοι οφείλονται σε ανεπάρκειες του ΕΣΥ και ιδίως στην υγειονομική ανισότητα Αθήνας - περιφέρειας.

Στις 17 Απριλίου 2021 έστειλα μέσω της εφημερίδας ΝΕΑ το εξής απλό μήνυμα στην κυβέρνηση: "Πες μας την αλήθεια. Όχι μια φορά, αλλά κάθε μέρα. Γιατί πεθαίνουν 15 φορές περισσότεροι εδώ από ό,τι στην Αγγλία και τη Δανία και τι πρόκειται να κάνεις για να περιορίσεις το κακό!"»

manos

Τι έγραφε το άρθρο του Στέφανου Μάνου τον Απρίλιο

Ο πρώην υπουργός αναρωτιέται αν τα επιβεβαιωμένα περιστατικά είναι περισσότερα απ’ όσα ανακοινώνονται ή αν χωλαίνει η νοσηλεία όσων προσβλήθηκαν από κορονοϊό.

Ο πρώην υπουργός αναφέρει ότι τον περιφρονούν και δεν απαντούν στα ερωτήματα που θέτει, ενώ κάνει αναφορά και στον Ποινικό Κώδικα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η ανησυχία του χρειάζεται προσοχή μην τυχόν κλονίσει την εμπιστοσύνη του κοινού στη δημόσια υγεία και... τιμωρηθεί με φυλάκιση τριών μηνών.

Αναλυτικά το άρθρο του Στέφανου Μάνου στην εφημερίδα «Τα Νέα»:

«Δεν μου απαντούν. Περιφρονούν τις απορίες μου. Γιατί; Ως πολίτης, ως ψηφοφόρος δεν δικαιούμαι να αναρωτιέμαι και να ανησυχώ. Θέλει βέβαια προσοχή μήπως η ανησυχία μου, εκφρασμένη από τις στήλες του Τύπου, κλονίσει την εμπιστοσύνη του κοινού στη δημόσια υγεία γεγονός που τιμωρείται βάσει του άρθρου 191 του αναμορφωμένου από την κυβέρνηση Μητσοτάκη Ποινικού Κώδικα με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών. Ενα άρθρο που θα ήταν λογικό να υπάρχει ίσως στον Ποινικό Κώδικα της Κομμουνιστικής Κίνας, αλλά δύσκολα γίνεται ανεκτό σε φιλελεύθερο δημοκρατικό καθεστώς της ΕΕ.

Η απορία μου.

Αντιγράφω από την ιστοσελίδα Our World in Data στις 22/11 τον κυλιόμενο μέσο όρο επτά ημερών για επιβεβαιωμένα περιστατικά Covid-19 ανά εκατομμύριο κατοίκους και τους αντίστοιχους επιβεβαιωμένους θανάτους, επίσης ανά εκατομμύριο κατοίκους.
Η τελευταία στήλη είναι ο αριθμός των θανάτων ανά χίλια κρούσματα. Όπως θα διαπιστώσετε χώρες με πολύ υψηλούς αριθμούς κρουσμάτων (Αυστρία, Ολλανδία) έχουν σε σύγκριση με εμάς λιγότερους θανάτους. Η απορία μου είναι μήπως στην Ελλάδα τα επιβεβαιωμένα περιστατικά είναι περισσότερα από όσα ανακοινώνονται ώστε να δικαιολογείται ο υπερβολικός αριθμός θανάτων ή μήπως ο επιβεβαιωμένος αριθμός περιστατικών είναι σωστός αλλά χωλαίνει η νοσηλεία όσων προσβλήθηκαν από Covid-19. Ή ο συνδυασμός και των δύο.

Ελπίζω να βρεθεί κάποιος υπεύθυνος να λύσει την απορία μου».

1 σχόλιο:

(3)