Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021

Μελέτη Τσιόδρα: Πυρά της «Καθημερινής» για την κυβερνητική υποτίμηση των καθηγητών

Άνω - κάτω για την έρευνα Τσιόδρα - Λύτρα

Πυρά κατά των κυβερνητικών στελεχών αλλά και των επιστημόνων που επιστρατεύτηκαν για να υποτιμήσουν τη μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα αλλά και τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς περί άγνοιας της μελέτης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το Μαξίμου, εκτοξεύει ακόμα και η η εφημερίδα «Καθημερινή»,«ναυαρχίδα» της δεξιάς παράταξης στα ΜΜΕ.


Το κύριο άρθρο της εφημερίδας έχει τίτλο «Μην πυροβολείτε τον καθηγητή!»

«Η κοινωνία μας εμπιστεύεται καταξιωμένους ειδικούς, που μπορούν να την ενημερώσουν για περίπλοκα και ευαίσθητα θέματα, χωρίς ταμπού.
Τους αγκαλιάζει όταν τους συναντά στην κακοφωνία και στον κανιβαλισμό της εποχής μας.
Απαιτεί από αυτούς να λένε την αλήθεια, ως επιστήμονες και άνθρωποι που σέβονται τον εαυτό τους.
Η δουλειά τους δεν είναι να κουκουλώνουν τα κακώς κείμενα ούτε όμως και να γίνονται εργαλείο κομματικής εκμετάλλευσης.
Οφείλουμε να τους προστατεύσουμε, λοιπόν, και να πούμε στους πολιτικούς μας, κάθε απόχρωσης “μην πυροβολείτε τον καθηγητή!”».

ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Υπάρχουν, όμως, και άλλα επώνυμα άρθρα όπως της Γιούλης Επτακοίλη και του Παντελή Μπουκάλα που επικρίνουν τη διαχείριση μετά την αποκάλυψη της μελέτης Τσιόδρα – Λύτρα.

Με τίτλο «Όταν φώναζε ο Τσιόδρας» η αρθρογράφος, υπερασπίζεται τους επιστήμονες Τσιόδρα, Λύτρα και καλεί την κυβέρνηση «Να αναζητήσει ευθύνες, να παραδεχθεί παραλείψεις και αστοχίες, να επιχειρηματολογήσει για τις επιλογές της. Το οφείλει, αν μη τι άλλο, σ’ εκείνους που θα μπορούσαν να είχαν ζήσει αλλά δεν τους δόθηκε η ευκαιρία».

Ο Παντελής Μπουκάλας στο άρθρο του με τίτλο «Σε ανώτατο επίπεδο» αναφέρεται στους ισχυρισμούς της κυβέρνησης περί άγνοιας Μητσοτάκη, στις απαντήσεις που έδωσε ο Θόδωρος Λύτρας και καταλήγει: «Ξέρουμε, αλίμονο, πόσο χαμηλά βαθμολογείται η αξιοπΙστία των πολιτικών».

 

Πηγή: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)