Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021

Καταγγελίες για στελέχη του ΕΟΔΥ για σεξουαλική παρενόχληση

#Μetoo στον ΕΟΔΥ: Η ώρα της Δικαιοσύνης - Καταγγελίες για στελέχη του Οργανισμού

Μπροστά σε μια πολύ σοβαρή υπόθεση,βρίσκονται οι εισαγγελικές αρχές της χώρας η οποία αφορά στελέχη του ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με πληροφορίες τα στελέχη φέρονται να εμπλέκονται σε υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης υπαλλήλου του Οργανισμού, ενώ καταγγέλλονται και για ψυχολογικό και ηθικό εκφοβισμό της εργαζόμενης.

Για το θέμα μάλιστα εξέδωσε ανακοίνωση το ΔΣ του ΕΟΔΥ, με τις καταγγελίες να αφορούν όχι ένα στέλεχος αλλά περισσότερα άτομα, ενώ άλλες πληροφορίες σημειώνουν ότι η εργαζόμενη έχει καταθέσει όλα τα στοιχεία στην εισαγγελία. Μάλιστα το θύμα φέρεται να έχει καταγράψει και κάποιες από τις παρενοχλήσεις που δέχτηκε και όλα τα στοιχεία να είναι στα χέρια των αρμόδιων αρχών.

Η πολύ σοβαρή υπόθεση απαιτεί την άμεση αντίδραση της Δικαιοσύνης, ενώ απασχόλησε και το ΔΣ του ΕΟΔΥ το οποίο σημειώνει ότι «εφόσον αποδεδειγμένα προκύψει οποιαδήποτε, έστω και ισχνή, υπόνοια πειθαρχικώς ελεγκτέας συμπεριφοράς, η Διοίκηση, με απόλυτη συνέπεια στις αρχές και τις δεσμεύσεις της, θα εφαρμόσει στο ακέραιο όσα ορίζει ο νόμος».

Σημειώνεται ότι οι καταγγελίες αφορούν την περίοδο έως τον Αύγουστο του 2021 και μένει να αποδειχθεί τι τελικά συνέβη και φυσικά να αποδοθεί η Δικαιοσύνη για όποια και όσα πρόσωπα εμπλέκονται.

Η ανακοίνωση το ΔΣ του ΕΟΔΥ σημειώνοντας:

«Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα του Τύπου που αφορούν καταγγελίες για φερόμενα συμβάντα ψυχολογικού και ηθικού εκφοβισμού εις βάρος εργαζόμενης του ΕΟΔΥ, τα οποία φέρονται να έχουν τελεστεί έως τον Αύγουστο 2021 από στελέχη του Οργανισμού, ο ΕΟΔΥ δια του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του σημειώνει τα εξής:

Ο νυν Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, καθηγητής Θεοκλής Ζαούτης, ο οποίος διορίσθηκε στη θέση αυτή τον περασμένο Οκτώβριο, με την υπ’ αριθμ. Γ4β/οικ.62026 Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Υ.Ο.Δ.Δ. 857 - 07.10.2021), μόλις προσφάτως έλαβε γνώση περί του εν λόγω θέματος και των σχετικών δημοσιευμάτων του Τύπου.

Αμέσως ο καθ. Ζαούτης ζήτησε επείγουσα και επίσημη ενημέρωση τόσο από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του Οργανισμού όσο και από το Αυτοτελές Τμήμα Νομικής Υπηρεσίας του ΕΟΔΥ.

Σε κάθε περίπτωση, εφόσον αποδεδειγμένα προκύψει οποιαδήποτε, έστω και ισχνή, υπόνοια πειθαρχικώς ελεγκτέας συμπεριφοράς, η Διοίκηση, με απόλυτη συνέπεια στις αρχές και τις δεσμεύσεις της, θα εφαρμόσει στο ακέραιο όσα ορίζει ο νόμος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)