Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021

Σάκης Αρναούτογλου: Κρύο και τοπικά φαινόμενα

 


Σύννεφα θα έρθουν από τα βόρεια-βορειοανατολικά της χώρας και θα φέρουν κάποια τοπικά φαινόμενα, ενώ προς το βράδυ θα γίνουν ακόμη περισσότερα, ενημερώνει ο μετεωρολόγος της δημόσιας τηλεόρασης, Σάκης Αρναούτογλου, ο οποίος προσθέτει:



Την Παρασκευή, αρχικά τις πρωινές ώρες η Δυτική Ελλάδα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια, όπως και στην ανατολική Στερεά. Στη βόρεια Ελλάδα σχετικά γρήγορα θα συννεφιάσει, όπως στη Θράκη, ενώ από τη Σαμοθράκη, τη Λήμνο στα ανατολικά των Σποράδων, στα κεντρικά και ανατολικά της Εύβοιας, στις Κυκλάδες και την Κρήτη, μπορεί να έχουμε κάποιες μπόρες.
Σάκης Αρναούτογλου: Χιονοπτώσεις στην Αττική το Σάββατο - Οι περιοχές

Από το μεσημέρι και μετά η λιακάδα θα κυριαρχήσει στα Δυτικά και στα περισσότερα ηπειρωτικά, στη Βόρεια Ελλάδα τα ανοίγματα του καιρού θα αρχίσουν να μεγαλώνουν, ενώ στη δυτική Μακεδονία τα σύννεφα θα παραμείνουν τοπικά πιο πυκνά και δεν αποκλείεται πασπαλίσουν με ελαφρύ χιονάκι τη Φλώρινα.

Παροδικές βροχές και χιονοπτώσεις θα έχουμε στα βόρεια των νομών Δράμας, Ξάνθης, Ροδόπης και στον Έβρο, ενώ στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι άστατος. Προς το βράδυ, στη βορειοανατολική Ελλάδα, όπως στη Θράκη, στη νοτιοανατολική Χαλκιδική, στις Σποράδες, στη Λέσβο, τη Χίο και την Εύβοια ο καιρός θα αλλάξει.

Στην Αττική θα έχουμε ηλιοφάνεια με τοπικές συννεφιές στα ανατολικά τμήματα. Από αργά το απόγευμα θα έχουμε έντονη συννεφιά και το βράδυ θα έχουμε αρχικά τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά της Αττικής. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 12 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, μέχρι το μεσημέρι θα έχουμε παροδικά αυξημένη συννεφιά και αργότερα ο καιρός θα ανοίξει. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 11 βαθμούς, ενώ χρειάζεται προσοχή στους ανέμους.

Το Σάββατο, κακοκαιρία θα έχουμε σχεδόν σε όλο το Αιγαίο, με έντονο κρύο και χιονοπτώσεις από τη Μαγνησία και τη Βοιωτία σε υψόμετρα από 200 μέτρα και πάνω, στα 400 μέτρα στη βορειοδυτική Πελοπόννησο, όπως και στην Αττική.

Αναλυτικά όσα είπε ο Σάκης Αρναούτογλου:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)