Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021

#Εσύ_για_όλους: Καμπάνια και Ψήφισμα διάσωσης του ΕΣΥ από τα "νύχια" της κυβέρνησης

#Εσύ_για_όλους: Καμπάνια και Ψήφισμα διάσωσης του ΕΣΥ από τα
 


Σε εξέλιξη βρίσκεται μια μεγάλη προσπάθεια διάσωσης του ΕΣΥ από την πρωτοβουλία esygiaolous.gr με ψήφισμα και ενημερωτική καμπάνια.

Μια μεγάλη πρωτοβούλία για την ενδυνάμωση και τη διάσωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας από την ιδιωτικοποίηση που προωθεί η κυβέρνηση.

«Η πανδημία έδειξε ξεκάθαρα πόσο πολύτιμο είναι το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Το ιατρικό, νοσηλευτικό, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό καθημερινά καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να εξασφαλίσει το αγαθό της υγείας για όλες και όλους μας.
Δυστυχώς η κυβέρνηση, όχι απλά δε στέκεται αρωγός στις προσπάθειες αυτές, αλλά θα μπορούσε κανείς να πει ότι τις σαμποτάρει. Οι τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές που προϋπήρχαν της πανδημίας, τώρα πια έχουν καταστροφικές συνέπειες. Οι ελλείψεις αυτές οφείλονται στη μηδενική ενίσχυση του ΕΣΥ, σε σχέση με τις τεράστιες
ανάγκες του», αναφέρει η πρωτοβουλία #Εσύ_για_όλους.

«Βρισκόμαστε στο 2021. Η δημόσια δωρεάν υγεία δεν είναι πολυτέλεια, αλλά αυτονόητο ανθρώπινο δικαίωμα. Αυτό το δικαίωμα που αξίζει σε όλες και όλους μας, θα το απαιτήσουμε όλες και όλοι μας. Υπογράφουμε και διαδίδουμε αυτό το ψήφισμα, καθώς και τα βίντεο της καμπάνιας με τα hashtag #ΕΣΥ_για_όλους #ΕΣΥ_για_όλες. Λέμε όχι στα σχέδια ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ. Απαιτούμε τη γενναία ενίσχυσή του με μόνιμο προσωπικό και κατάλληλες υποδομές», καταλήγει το ψήφισμα.

Δείτε παρακάτω μερικά από τα βίντεο της καμπάνιας, αλλά και το κείμενο του ψηφίσματος για το οποίο μπορετε να υπογράψετε στο esygiaolous.gr

Το κείμενο του ψηφίσματος στο esygiaolous.gr:

Η δημόσια δωρεάν υγεία δεν είναι πολυτέλεια, αλλά αυτονόητο ανθρώπινο δικαίωμα. Υπογράφουμε και διαδίδουμε αυτό το ψήφισμα.

Η πανδημία έδειξε ξεκάθαρα πόσο πολύτιμο είναι το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Το ιατρικό, νοσηλευτικό, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό καθημερινά καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να εξασφαλίσει το αγαθό της υγείας για όλες και όλους μας.

Δυστυχώς η κυβέρνηση, όχι απλά δε στέκεται αρωγός στις προσπάθειες αυτές, αλλά θα μπορούσε κανείς να πει ότι τις σαμποτάρει. Οι τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές που προϋπήρχαν της πανδημίας, τώρα πια έχουν καταστροφικές συνέπειες. Οι ελλείψεις αυτές οφείλονται στη μηδενική ενίσχυση του ΕΣΥ, σε σχέση με τις τεράστιες
ανάγκες του.

Η πρώτη χρονιά της πανδημίας μας βρήκε με τον προϋπολογισμό για την Υγεία πετσοκομμένο κατά τη συνήθη πρακτική των τελευταίων χρόνων. Και φέτος, παρόλο που οι νεκροί , όχι μόνο από covid αλλά και από τις υπόλοιπες ασθένειες, έχουν πολλαπλασιαστεί, η κυβέρνηση σχεδιάζει να μειώσει πάλι τον προϋπολογισμό για την Υγεία κατά 600 εκατομμύρια.

Αυτός ο παραλογισμός δεν οφείλεται στην διαπιστωμένη ανικανότητα της κυβέρνησης, αλλά σε οργανωμένο σχέδιο. Το σχέδιο ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ. Οι άνθρωποι αυτοί, που θεωρούν την υγεία εμπόρευμα, αντί να δουν την πανδημία ως ευκαιρία να ενισχύσουν το σύστημα υγείας, την αντιμετωπίζουν ως ευκαιρία να προχωρήσουν το σχέδιο ιδιωτικοποίησης χωρίς πολλές αντιδράσεις.

Τα περιστατικά covid πηγαίνουν όλα στα δημόσια νοσοκομεία και οι υπόλοιποι ασθενείς καλούνται ή να μπουν στην αναμονή για μήνες ή να καταφύγουν σε κάποια ιδιωτική κλινική.

Αλλά και το σχέδιο για ΣΔΙΤ, με το οποίο οι ιδιώτες θα εκμεταλλευτούν το προσωπικό και τις υποδομές του ΕΣΥ που φτιάχτηκαν και συντηρούνται με τη φορολογία όλων μας, έχει ήδη δημοσιοποιηθεί και αφορά για αρχή 5 μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας. Οι δύσκολες συνθήκες οι οποίες ζούμε δεν μπορεί να αποτελούν δικαιολογία για αδράνεια. Οι άνθρωποι του ΕΣΥ έχουν κινητοποιηθεί για την ενίσχυσή του πολλές φορές.

Πρωτοβουλίες κατοίκων και υγειονομικών ξεπηδούν σε όλη τη χώρα, όπως αυτή για το άνοιγμα του Νοσοκομείου Λοιμωδών στη Θεσσαλονίκη από το Κοινωνικό Ιατρείο της πόλης. Πρέπει να ενισχύσουμε αυτές τις φωνές, να ενώσουμε αυτές τις πρωτοβουλίες. Όλοι και όλες εμείς, που χρειαζόμαστε το σύστημα Δημόσιας και Δωρεάν Υγείας, πρέπει να μιλήσουμε. Όλοι και όλες εμείς, που έχουμε νοσηλευθεί, που η οικογένεια ή οι φίλοι μας έχουν ανάγκη νοσηλείας σε κάποιο Κέντρο Υγείας ή κάποιο Νοσοκομείο, πρέπει να σταθούμε στο πλάι των ανθρώπων του ΕΣΥ.

Βρισκόμαστε στο 2021. Η δημόσια δωρεάν υγεία δεν είναι πολυτέλεια, αλλά αυτονόητο ανθρώπινο δικαίωμα. Αυτό το δικαίωμα που αξίζει σε όλες και όλους μας, θα το απαιτήσουμε όλες και όλοι μας. Υπογράφουμε και διαδίδουμε αυτό το ψήφισμα, καθώς και τα βίντεο της καμπάνιας με τα hashtag #ΕΣΥ_για_όλους #ΕΣΥ_για_όλες  Λέμε όχι στα σχέδια ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ. Απαιτούμε τη γενναία ενίσχυσή του με μόνιμο προσωπικό και κατάλληλες υποδομές.

#ΕΣΥ_για_όλους #ΕΣΥ_για_όλες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)