Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021

Σάκης Αρναούτογλου: Επιδείνωση - εξπρές

Σάκης Αρναούτογλου: Επιδείνωση - εξπρές, σφοδρός νοτιάς στην Αττική

 

 

«Προσοχή στον πολύ ισχυρό κατά τόπους σφοδρό νοτιά στην Αττική κατά τη διάρκεια της νύχτας προς το ξημέρωμα και τις πρωινές ώρες της Παρασκευής!» σημειώνει ο Σάκης Αρναούτογλου.

Μάλιστα, μιλάει για επιδείνωση-εξπρές του καιρού της Παρασκευής αλλά και για νέα πολύ σοβαρή αλλαγή του καιρού κατά τη διάρκεια του Σαββάτου με έντονα καιρικά φαινόμενα.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της νύχτας και τα ξημερώματα προς την Παρασκευή θα έχουμε έντονα καιρικά φαινόμενα.

Από το πρωί της Παρασκευής και συγκεκριμένα για τις περιοχές της ΝΑ Πελοποννήσου, τη δυτική Κρήτη, την Αττική, την κεντρική και νότια Εύβοια, τα ΒΔ των Κυκλάδων, τις Σποράδες, τη Χαλκιδική και τη ΝΑ Μακεδονία και Θράκη θα έχουμε μπόρες και ισχυρές καταιγίδες με ανέμους 8 και 9 μποφόρ.

Από την ΒΑ Πελοπόννησο, τη Βόρεια Εύβοια, την ανατολική Θεσσαλία και την κεντρική Μακεδονία τα φαινόμενα γρήγορα θα έχουν σταματήσει και θα έχουμε καλό καιρό.

Στη Δυτική Ελλάδα θα έχουμε αστάθεια, θα χιονίσει πάνω από 900 μέτρα στην Ήπειρο και πάνω από τα 1000 με 1100 στα υπόλοιπα ορεινά Ηπειρωτικά μέχρι και την ορεινή Πελοπόννησο.

Στο Αιγαίο θα έχουμε διάσπαρτες μπόρες και θα επηρεαστεί μόνο το δυτικό τμήμα της Κρήτη.

Από το μεσημέρι και μετά θα ανοίξει ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της Μακεδονίας με κάποιες τοπικές μπόρες.Τα περισσότερα φαινόμενα θα τα έχουμε στα ανατολικά και στα Δωδεκάνησα.

Όσο θα βραδιάζει αναμένεται σοβαρή επιδείνωση στη Δυτική και ΒΔ Ελλάδα με βροχές και καταιγίδες και πολύ νερό. Μετά τα μεσάνυχτα τα φαινόμενα θα κινηθούν ανατολικά.

Σφοδρούς ΝΔ ανέμους θα έχουμε την Παρασκευή στην Αττική, στην Πελοπόννησο στη κεντρική και νότια Εύβοια και στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη.

Στην Αττική προς το ξημέρωμα αναμένεται επιδείνωση με βροχές και μπόρες με ΝΔ ανέμους. Όμως από το μεσημέρι και μετά ο καιρός θα βελτιώνεται.

Οι άνεμοι θα πνέουν από 6 και 7 μποφόρ, αλλά και 8 με 9 μποφόρ στις ανατολικές περιοχές. Η θερμοκρασία από 15 έως 16 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονικη θα έχουμε επιδείνωση μετά τα μεσάνυχτα. Θα σημειωθούν μπόρες και καταιγίδες προς την Χαλκιδική, προς το Κιλκίς και τις Σέρρες. Ο καιρός στη συνέχεια θα ανοίξει και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς.

Το Σάββατο θα έχουμε νέα αλλαγή του καιρού με πολλές βροχές στη χώρα.

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο Σάκης Αρναούτογλου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)