Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021

Πρόταση «βόμβα» του ΟΟΣΑ: Να αυξηθούν τα όρια ηλικίας για συνταξιοδότηση - Ποιους αφορά

Πρόταση «βόμβα» του ΟΟΣΑ: Να αυξηθούν τα όρια ηλικίας για συνταξιοδότηση - Ποιους αφορά

 

Συντάξεις: Νέα αύξηση στα όρια ηλικίας ζητά ΟΟΣΑ - Τι θα ισχύσει τα επόμενα χρόνια - Ποιους ασφαλισμένους επηρεάζει - Στο Newsbomb.gr μίλησε ο γνωστός δικηγόρος - εργατολόγος κ. Διονύσης Τεμπονέρας. 

Η πρόσφατη μελέτη του ΟΑΣΑ για τις συντάξεις (Pensions at a Glance 2021), προβλέπει την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης κατά 1,5 χρόνο προσεγγιστικά ως το 2035 και κατά συνολικά 3 χρόνια έως το 2050.

Αφορμή για την συγκεκριμένη πρόβλεψη είναι, με βάση την έκθεση, η εκτιμώμενη αύξηση του προσδοκίμου ζωής.

Αυτό σημαίνει «ότι όλοι οι νέοι συνταξιούχοι, θα βγαίνουν στη σύνταξη όχι στα 62, όπως ισχύει σήμερα με 40 χρόνια ασφάλισης αλλά στα 65 με 40 χρόνια ασφάλισης» επισημαίνει ο κ. Τεμπονέρας που μίλησε στο Newsbomb.gr.

Ο δικηγόρος - εργατολόγος κ. Διονύσης Τεμπονέρας

Επιπλέον, όπως πρόσθεσε ο γνωστός εργατολόγος, ενώ μέχρι σήμερα κάποιος μπορεί να βγεi στη σύνταξη στα 67 του χρόνια με 15 έτη ασφάλισης, τα όρια σύμφωνα με τα όσα προτείνει η μελέτη, είναι να αυξηθούν κατά τουλάχιστον 1 έτος, και έτσι οι ασφαλισμένοι, από το 2035 και μετά θα μπορούν να βγουν στη σύνταξη σε ηλικία 68 ετών με τουλάχιστον 15 χρόνια εργασιακού βίου.

Σύμφωνα με την έκθεση, η παροχή οικονομικά και κοινωνικά βιώσιμων συντάξεων στο μέλλον συνεχίζει να είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για τις χώρες-μέλη του ΟΟΣΑ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)