Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021

Ο πρώτος νεκρός από τη μετάλλαξη Ομικρον

Μπόρις Τζόνσον: Τρίτη δόση σε όλους τους ενήλικες εντός του έτους ενόψει «παλιρροιακού κύματος» Όμικρον

 
 
 
Γεγονός είναι ο πρώτος νεκρός ασθενής που ήταν επιβεβαιωμένο κρούσμα της μετάλλαξης Ομικρον.

Παγκόσμιος συναγερμός με την είδηση που μεταδίδουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης για τον πρώτο νεκρό από τη μετάλλαξη Ομικρον. Τουλάχιστον ένας ασθενής έχει επιβεβαιωθεί ότι έχασε τη ζωή του από το νέο στέλεχος, όπως ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε κέντρο εμβολιασμού κοντά στο Πάντινγκτον, στο δυτικό Λονδίνο, ο Τζόνσον είπε χαρακτηριστικά: «Δυστυχώς ναι, η Ομικρον προκαλεί νοσηλεία και δυστυχώς τουλάχιστον ένας ασθενής έχει επιβεβαιωθεί ότι πέθανε».

Χθες, ο Βρετανός πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι οι δύο δόσεις εμβολίου δεν θα είναι αρκετές για την αντιμετώπιση της Ομικρον, έπειτα από τα ευρήματα μελέτης της υπηρεσίας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου που δείχνει ότι οι αναμνηστικές δόσεις αποκαθιστούν σε μεγάλο βαθμό την προστασία απέναντι στην παραλλαγή.

Όπως ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας το νέο στέλεχος φαίνεται να μεταδίδεται περισσότερο από την μετάλλαξη Δέλτα, προκαλεί λιγότερο σοβαρά συμπτώματα και καθιστά τα εμβόλια λιγότερο αποτελεσματικά.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, η πιο γρήγορη αυτή μετάδοση διαπιστώθηκε όχι μόνο στη Νότια Αφρική, όπου η Δέλτα ήταν λιγότερο επικρατούσα, αλλά και στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου η παραλλαγή αυτή είναι κυρίαρχη. 


Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)