Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022

Κακοκαιρία Διομήδης: Εκκενώθηκε οικισμός στα Φάρσαλα - Πολλά προβλήματα στα Τρίκαλα

Λάρισα: Εκκενώνονται χωριά - Τεράστια προβλήματα από τον «Διομήδη»

 
 
Τεράστια προβλήματα αντιμετωπίζει η Λάρισα από την κακοκαιρία «Διομήδης». Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ δόθηκε εντολή εκκένωσης μετά την υπερχείλιση χειμάρρων.

Πολλά είναι τα πρόβλημα που έχει δημιουργήσει η κακοκαιρία «Διομήδης» στη Λάρισα, με τις αρχές να είναι σε συναγερμό. Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια μετά την υπερχείλιση χειμάρρων, ενώ δόθηκε και προληπτική εντολή εκκένωσης.

Σύμφωνα με το larissanet.gr, η υπερχείλιση χειμάρρων - αποστραγγιστικών τάφρων και η μεγάλη συγκέντρωση νερών οδήγησε νωρίτερα στην απόφαση για προληπτική εκκένωση της Υπέρειας του Δήμου Φαρσάλων.

Ταυτόχρονα, βρίσκεται υπό εξέταση η λήψη αντίστοιχης απόφασης για τις κοινότητες: Κατωχώρι, Ανωχώρι και Μεγάλο Ευύδριο.

Επίσης, το thessaliatv.gr αναφέρει πως ζούν ώρες αγωνίες οι κάτοικοι στο Ανωχώρι Φαρσάλων, καθώς τα νερά των χειμάρρων, του Ταμπάκου και του Ενιπέα έχουν πατήσει τα πρώτα σπίτια του χωριού, ενώ απομακρύνονται εσπευσμένα οι κάτοικοι.

Η πεδιάδα των Φαρσάλων μοιάζει με μία τεράστια λίμνη και οι κάτοικοι δηλώνουν στη Θεσσαλία τηλεόραση με απόγνωση πως ζούμε ένα νέο Ιανό. Αγρότες που έφτιαξαν με κόπο από την αρχή τα σπίτια τους τα βλέπουν και πάλι να πλημμυρίζουν μας ανέφερε με αγανάχτηση ο εκπρόσωπος τύπου της ΕΟΑΣΝΛ και αγρότης των Φαρσάλων Σωκράτης Αλειφτήρας, ο οποίος αναρωτήθηκε τι έγιναν τα περίπου 60 εκατομμύρια ευρώ που στην επίσκεψή του στα Φλάρσαλα το Σεπτέμβρη ο πρωθυπουργός είπε ότι δόθηκαν για την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων σε Φάρσαλα και καρδίτσα που είχαν πληγεί από τον Ιανό.

Οι ζημιές σε καλλιέργειες είναι μεγάλες, ενώ παρόμοια προβλήματα με τα Φάρσαλα αντιμετωπίζει και η Καρδίτσα, όπου τα νερά του Καλέτζη και του Καράμπαλη απειλούν και πάλι την πόλη, ενώ πλημμύρισαν σπίτια στον Άγιο Θεόδωρο και στην πλημμυρική βιοτεχνική ζώνη στις παρυφές της Καρδίτσας.

Ακολουθούν φωτογραφίες από τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η κακοκαιρία στη Λάρισα:

1 Larisa Diomhdhs kakokairia problhmata

2 Larisa Diomhdhs kakokairia problhmata

3 Larisa Diomhdhs kakokairia problhmata

4 Larisa Diomhdhs kakokairia problhmata

5 Larisa Diomhdhs kakokairia problhmata

Λάρισα: Πολλά προβλήματα – Εγκλωβίστηκαν οδηγοί (video)

Πολλά προβλήματα έχουν προκληθεί στην Π.Ε. Λάρισας εξαιτίας της κακοκαιρίας «Διομήδης» που πλήττει σφοδρά την περιοχή μας από χθες το απόγευμα.

Σε δύο περιπτώσεις χρειάστηκε να επέμβει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας για να πραγματοποιήσει απεγκλωβισμούς οδηγών.

Το πρώτο περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 7 το πρωί στο παράδρομο της εθνικής Οδού Αθήνας – Θεσσαλονίκης στο ύψος των διοδίων Μακρυχωρίου, όταν οδηγός επιχείρησε να περάσει με το αυτοκίνητο του από σημείο που είχε συγκεντρωθεί μεγάλος όγκος νερού, με αποτέλεσμα να σβήσει η μηχανή του αμαξιού του. Η παρέμβαση των πυροσβεστών ήταν άμεση, και κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τον οδηγό σώο και ασφαλή, χωρίς να δημιουργηθεί κάποιο επιπλέον πρόβλημα.

Το δεύτερο περιστατικό καταγράφηκε μετά τις 10 το πρωί στο δρόμο Συκουρίου – Σπηλιάς, εκεί όπου οδηγός “έμεινε” με το αυτοκίνητό του εξαιτίας του χιονιού. Και σε αυτή την περίπτωση η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ήταν άμεση, απομακρύνοντας τον οδηγό από το αυτοκίνητό του με ασφάλεια.


ΠΗΓΗ: larissanet.gr, thessaliatv.gr, onlarissa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)