Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

Άρση μέτρων: Επιστρέφει η μουσική, ελεύθερο το ωράριο σε εστίαση διασκέδαση

Άρση μέτρων: Επιστρέφει η μουσική, ελεύθερο το ωράριο σε εστίαση διασκέδαση

 

 Άρση μέτρων εισηγήθηκε η Επιτροπή των Ειδικών. Σύμφωνα με πληροφορίες οι Ειδικοί εισηγήθηκαν επιστροφή ης μουσικής και ελεύθερο ωράριο σε εστίαση και διασκέδαση.

Σημειώνεται ότι η Επιτροπή την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου είχε εισηγηθεί την παράταση των μέτρων όπως απαγόρευση μουσικής στους χώρους διασκέδασης, μόνο καθήμενοι έως έξι άτομα ανά τραπέζι και περιορισμός ωραρίου έως τις 00:00, υποχρεωτική επίδειξη πιστοποιητικών εμβολιασμού/νόσησης για την είσοδο σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες, λιανεμπόριο, υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας σε ΜΜΜ, σούπερ-μάρκετ κατά μία εβδομάδα, δηλαδή έως την προσεχή Κυριακή, κυρίως λόγω του υψηλού αριθμού θανάτων που σημειώνονταν καθημερινά το προηγούμενο χρονικό διάστημα και έτσι από Δευτέρα τόσο το ωράριο θα είναι ελέυθερο όσο και η μουσική.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε έντονη διχογνωμία κυρίως για το ωράριο με αρκετούς ειδικούς να μην συμφωνούν με την άρση του συγκεκριμένου μέτρου λόγω των «κόκκινων» σκληρών δεικτών, ενώ δεν επιθυμούσαν ούτε την επιστροφή της μουσικής και ήθελαν τουλάχιστον μια βδομάδα παράταση.

Οι ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας

Ο Θάνος Πλεύρης λοιπόν, ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης (27/1), ότι απελευθερώνεται το ωράριο στην εστίαση και αυτό σημαίνει ότι τα καταστήματα δεν θα κατεβάζουν υποχρεωτικά ρολά στις 12 το βράδυ.

Παράλληλα, επιστρέφει η μουσική, όμως συνεχίζουν να απαγορεύονται οι όρθιοι πελάτες.

Ακόμη, το μόνο μέτρο που δεν καταργείται, αλλά θα είναι σε ισχύ μέχρι την επόμενη εβδομάδα -θα εξεταστεί σε νέα συνεδρίαση των Ειδικών- είναι η χωρητικότητα στα γήπεδα.

Αυτό σημαίνει, ότι παραμένουν σε ισχύ οι περιορισμοί για τους φιλάθλους σε γήπεδα και αθλητικές δραστηριότητες.

Αναλυτικά, οι ανακοινώσεις του Θάνου Πλεύρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)