Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

Έκρηξη στη Συγγρού: Πού στρέφονται οι έρευνες - Κλειστή για τους πεζούς

Έκρηξη στη Συγγρού: Πού στρέφονται οι έρευνες - Κλειστή για τους πεζούς

 
 
 
Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει η Συγγρού μετά την έκρηξη που έγινε στο κτίριο στον αριθμό 3 της λεωφόρου το πρωί της Τετάρτης από την οποία μάλιστα ένας άνδρας τραυματίστηκε σοβαρά.

Τα αίτια της μεγάλης έκρηξης στη Συγγρού ερευνούν οι Αρχές με τα ως τώρα δεδομένα να αποκλείουν διαρροή φυσικού αερίου στο συγκεκριμένο κτίριο καθώς σύμφωνα με την Εταιρεία Διανομής Αερίου δεν υπήρχε τέτοια εγκατάσταση.

Ο δρόμος δόθηκε στην κυκλοφορία από το βράδυ της Τετάρτης για τα οχήματα, όμως δεν επιτρέπονται να περνούν από το σημείο οι πεζοί.

Όσον αφορά στις έρευνες αυτές στρέφονται προς μια φιάλη υγραερίου την οποία ενδεχομένως να χρησιμοποιούσε ο 78χρονος τραυματίας, και ακόμα ερευνάται από την Πυροσβεστική.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega εκτιμάται οτι από την φιάλη υγραερίου και το ωστικό κύμα προκάλεσε διαρροή στα παρακείμενα κτίρια, δηλαδή στους αριθμούς 5 και 7 .

Ο 78χρονος τραυματίας διακομίστηκε στο νοσοκομείο ενώ τώρα νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό καθώς φέρει εγκαύματα από την ισχυρή έκρηξη.

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ, σχολιάζοντας το μέγεθος της έκρηξης, έλεγαν ουσιαστικά ότι ήμασταν τυχεροί που σήμερα ήταν αργία στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

Εάν η έκρηξη είχε σημειωθεί σε ώρα αιχμής, θα θρηνούσαμε πάνω από 100 νεκρούς, εκτιμούν. «Γλιτώσαμε από θαύμα» λένε χαρακτηριστικά.

Αργά το απόγευμα της Τετάρτης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος με τον αρχηγό της Ελληνιής Αστυνομίας, αντιστράτηγο Μιχάλη Καραμαλάκη, βρέθηκαν στο σημείο της έκρηξης για αυτοψία αλλά και για να δοθεί η απαραίτητη καθοδήγηση στα συνεργεία.

Στο πλαίσιο αυτό, δόθηκαν οδηγίες προκειμένου οι έρευνες που γίνονται στο σημείο να επιταχυνθούν και η λεωφόρος Συγγρού να δοθεί άμεσα σε κυκλοφορία, κάτι που έγινε στις 21:00 της Τετάρτης.

Η μαρτυρία του τραυματία

Σύμφωνα με το Mega, ο ηλικιωμένος που τραυματίστηκε είπε στους πυροσβέστες ότι από χθες υπήρχε η έντονη μυρωδιά αερίου που τον προβλημάτισε, χωρίς όμως να δώσει ιδιαίτερη σημασία και όταν ξύπνησε το πρωί έγινε η έκρηξη. Βρίσκεται όμως ακόμα σε σοκ και δεν μπορεί να θυμηθεί εάν αυτό συνέβη την ώρα που πάτησε τον διακόπτη για να ανάψει το φως και προκλήθηκε σπινθήρας ή την στιγμή που πήγε να ανάψει τσιγάρο ή να φτιάξει καφέ.

Σημειώνεται, πως ο ηλικιωμένος μεταφέρθηκε στο Λαϊκό νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες και πλέον νοσηλεύεται στη Μονάδα Εγκαυμάτων του νοσοκομείου Γεννηματάς, δίχως η ζωή του να διατρέχει κίνδυνο.

«Ήταν σαν βόμβα»

«Έγινε ένα τεράστιο μπαμ, μετά έγιναν όλα σκοτεινά. Ήταν σαν βόμβα» είπε κάτοικος της περιοχής που μίλησε στην ΕΡΤ περιγράφοντας ότι τα τζάμια του σπιτιού της απέναντι από το κτήριο της έκρηξης έσπασαν από το ωστικό κύμα. «Κατέβηκα κάτω και είδα ότι έσπασαν όλα από την έκρηξη» δήλωσε δεύτερος κάτοικος.

Το ανησυχητικό είναι ότι η φωτιά είχε επεκταθεί και στο διπλανό κτίριο στο οποίο σύμφωνα με τους κατοίκους δεν είναι γραφεία αλλά σπίτια.

«Τραντάχτηκε το κτίριο που μένουμε από την έκρηξη. Βγήκα στο παράθυρο και είδα καπνούς από την πλευρά της Συγγρού. Όπως είδα στην τηλεόραση έχουν πάρει φωτιά και διπλανά κτίρια. Η Πυροσβεστική ήρθε πολύ γρήγορα. Τώρα φαίνεται πως έχει πέσει ο καπνός. Η έκρηξη ήταν πολύ ισχυρή» είπε στο MEGA άλλος κάτοικος της περιοχής.

«Ήμουν στο στενό απέναντι όταν ακούστηκε δυνατή έκρηξη. Ήρθα και είδα το κτίριο που είχε πάρει φωτιά ο πρώτος όροφος. Δεν είχε κόσμο τριγύρω εκείνη την ώρα», ανέφερε άλλος αυτόπτης μάρτυρας.

«Άκουσα ένα εκκωφαντικό θόρυβο και είδα ένα μεγάλο φως που μπήκε μέσα στο διαμέρισμά μου», είπε άλλος πολίτης.

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)