Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022

Πώς καθαρίζω τον πάγο από το παρμπρίζ του αυτοκινήτου

Πώς καθαρίζω τον πάγο από το παρμπρίζ του αυτοκινήτου

 
 
 
Ο πάγος που μαζεύεται στο παρμπριζ του αυτοκινητου μετά από χιονόπτωση μπορεί να είναι επικίνδυνος και για αυτό πρέπει να καθαρίζεται σωστά. Δείτε βίντεο με οδηγίες

Κατά τους χειμερινούς μήνες, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να καθαρίσετε τον πάγο (ή το χιόνι) από όλα τα παράθυρα του αυτοκινήτου, καθώς και τα δύο (εμπρός και πίσω) παρμπρίζ, πριν από την οδήγηση.

Εξάλλου, σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας αναφέρει σαφώς ότι «τα παράθυρα πρέπει να διατηρούνται καθαρά και απαλλαγμένα από εμπόδια στην όραση». Για αυτό ειδικά κατα τις μερες της κακοκαιρίας πρέπει να καθαρίζεται σωστά.

Τι χρησιμοποιούμε

Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε είτε υγρό που καθαρίζει τις γυάλινες επιφάνειες από το χιόνι και τον πάγο, ή την κατάλληλη ξύστρα, προκειμένου ολόκληρη η επιφάνεια του παρμπρίζ να καθαρίσει τελείως χωρίς κρυφές γωνίες, συνήθως αυτές είναι που δημιουργούν κινδύνους.

Δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιήσετε βραστό νερό για να λιώσετε τον πάγο σε ένα αυτοκίνητο. Τα ειδικά υγρά είναι πιο αποτελεσματικά και δεν θέτουν σε κίνδυνο τη μελλοντική βιωσιμότητα του κρυστάλλου. Το ίδιο ισχύει και με το ξύδι, απαιτείται να το αποφύγετε κατηγορηματικά.

Το τρικ...

Απο εκεί και πέρα υπάρχουν και διάφορα άλλα… κόλπα, τη χρήση νερού και οινοπνεύματος ή αντισηπτικού . Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κεν Γουέδερς, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αναμείξετε σε ένα μπουκάλι ψεκασμού 2/3 μέρη αλκοόλ και 1/3 νερό. Μόλις ψεκάσετε με αυτό το παρμπρίζ ο πάγος θα εξαφανιστεί αμέσως. 


Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)