Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022

Μίλησε στον Τριανταφυλλόπουλο, αλλά γιατί όχι στη Μάνδρου;

 

Πώς ο Μανώλης Γρηγοράκης είδε το λευκό της Μυκόνου, τα σπίτια των πολιτικών για τους άστεγους και άλλα θέματα της επικαιρότητας 

Είναι η πρώτη ατάκα στο Διαδίκτυο, ήταν και η πρώτη και στις εφημερίδες –νομίζουμε πριν ακόμα εμφανιστεί το είδος δια χειρός Θέμου Αναστασιάδη ή, τουλάχιστον, τότε περίπου. Ο Μανώλης Γρηγοράκης πήρε το όπλο τού χιούμορ του και άρχισε να πολυβολεί από

τη (μακρινή πλέον, για σκέψου!) δεκαετία τού ΄90 μέσα από τις σελίδες τής Αθλητικής Ηχούς με το «Μυδράλιο», όπως ονομαζόταν η στήλη του –που δεν ήταν μόνο αθλητική, ήταν και πολιτική· όπως ακριβώς και σήμερα, δηλαδή! Τριάντα περίπου χρόνια μετά, αυτή η πηγή καυστικού, αλλά και λεπτού χιούμορ (καμιά σχέση, δηλαδή, με τα μπουφόνε αστεία τών Ραδιοαρβύλων με τα βεβιασμένο γέλιο και τη γαργαλιέρα στον πρίζα) παραμένει ανεξάντλητη. Την απολαμβάνουμε μέσα από το facebook, το twitter και, ακόμα, από τη στήλη του στο sdna.gr, με το τίτλο «Στις Γρήγορες».

Το πρωί της Κυριακής, εμείς ξυπνήσαμε και «είδαμε» χιόνια στη Μύκονο, αλλά ο Μανώλης μπορεί να είδε κάποιο άλλο λευκό. Μαζί πολλοί από εμάς σκεφτήκαμε τους άστεγους μέσα στην παγωνιά, αλλά εκείνος πρότεινε μια «πολιτική» λύση, δείχνοντας με ελάχιστες λέξεις και πικρό χιούμορ την τεράστια αντίθεση της κοινωνίας μας.

Πέρα από αυτά, η επικαιρότητα πέρασε από το πληκτρολόγιο του Γρηγοράκη με τον πραγματικά μοναδικό του τρόπο: από τα κόλλυβα στην εκπομπή του Mega έως τη συνέντευξη της ατσάλινης Γεωργίας που δεν έπρεπε να τη δώσει στον Τριανταφυλλόπουλο, αλλά στη Μάνδρου! 

Δείτε παρακάτω μερικά από τα σχόλιά του που επιλέξαμε τις τελευταίες ημέρες από τις τρεις πηγές του: δύο στα σόσιαλ και μία στην αθλητική ιστοσελίδα 

** Βλέπω στα λευκά τη Μύκονο και δεν το πιστεύω ρε φίλε. Λέω, δε μπορεί, κόκα θα είναι.

** Εν τω μεταξύ αν βάλουν τα σπίτια τους ο Μητσοτάκης, ο Βαρβιτσιώτης κι ο Παπαδημούλης έχουν στεγαστεί όλοι οι άστεγοι του λεκανοπεδίου.

** Σε εκπομπή του MEGA οι παρουσιαστές κερνάνε κόλλυβα την ιατρό Παγώνη, η οποία ενοχλείται γιατί είναι, λέει, προληπτική. Επιστήμων και προληπτική, τηλεόραση και καραγκιοζιλίκι, η Ελλάδα του 2022 σε μια (τηλεοπτική) εικόνα. «Ελπίδα» δεν υπάρχει σε αυτή τη χώρα, αν εξαιρέσεις την επερχόμενη κακοκαιρία.

** Παπάς βιάζει ανήλικη, αστυνομικός χτυπά τη γυναίκα του, πάμε ένα πατρίς-θρησκεία-οικογένεια όλοι μαζί.

** Ένας θεός ξέρει πόσα κορίτσια έπεσαν θύματα βιασμού από ανθρώπινα σκουπίδια-μέλη ισχυρών οικογενειών τις εποχές που δεν υπήρχαν social media για να αποκαλύψουν τους θύτες και να στηρίξουν τις καταγγελίες των θυμάτων. Ενός λεπτού σιγή για όλες μαζί και κάθε μια ξεχωριστά.

** Ναι όντως, δεν έπρεπε να δώσει συνέντευξη στον Τριανταφυλλόπουλο η κοπέλα-θύμα του ομαδικού βιασμού, έπρεπε να τη δώσει στη Μάνδρου να τη ρωτούσε «γονείς δεν έχεις να σε προσέχουν;».

** Σαν σήμερα γεννήθηκε (το 1915) και πέθανε (το 1984) ο Τσιτσάνης. Δεν μάζεψε ποτέ στην πίστα τα λουλούδια του Οικονομόπουλου, αλλά είχε και αυτός ωραία τραγούδια.

Πηγή:harddog-sport.blogspot.com

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)