Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022

Δολοφονία Άλκη: Το «έσκασε» στην Αλβανία 20χρονος που συμμετείχε στην επίθεση

Δολοφονία Άλκη: Το «έσκασε» στην Αλβανία 20χρονος που συμμετείχε στην επίθεση

 
 
Εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη. 20χρονος που ταυτοποιήθηκε από την Αστυνομία ό,τι συμμετείχε στη δολοφονική επίθεση το «έσκασε» στην Αλβανία.

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού. Όπως αναφέρει το thestival, μία μέρα πριν από την ταυτοποίησή του από την ΕΛ.ΑΣ 20χρονος Αλβανός που συμμετείχε στη δολοφονική επίθεση διέφυγε στην Αλβανία.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του thestival, ο δράστης πέρασε τα ελληνοαλβανικά σύνορα προχθές. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης κατάφεραν να τον ταυτοποιήσουν χθες το μεσημέρι. Όταν αναζήτησαν το όνομά του στη βάση δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ. διαπίστωσαν με έκπληξη ότι το προηγούμενο βράδυ ταξίδεψε για την Αλβανία.

Το προφίλ του 20χρονου

Πρόκειται για στενό φίλο του 23χρονου Αλβανού που έχει συλληφθεί και κρατείται στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης για τη δολοφονία του Άλκη. Οι δυο τους ανήκουν στον ίδιο σύνδεσμο οπαδών.

Τον Μάρτιο του 2019 είχαν επιτεθεί από κοινού σε δύο οπαδούς του Άρη, στο ίδιο σημείο που δολοφονήθηκε ο Άλκης. Τότε η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους τον είχε ταυτοποιήσει ως δράστη για την επίθεση και σχημάτισε σε βάρος του δικογραφία. Για τον 20χρονο θα εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Αναζητούν 10 άτομα οι Αρχές

Τουλάχιστον 10 άτομα φαίνεται ότι συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση.

Αυτό εκτιμούν οι αξιωματικοί που ερευνούν την υπόθεση, καθώς στο βιντεοληπτικο υλικό που έχουν στα χέρια τους οι αρχές, αποτυπώνονται 4 αυτοκίνητα. Τα δύο που έχουν καταγράφει στο βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου, είναι σταθμευμένα στον ένα κάθετο δρόμο της Θεοδόση Γαζή και με αυτά φαίνεται να διαφεύγουν 6 δράστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες άλλα δύο Ι.Χ. βρίσκονται στον παράλληλο του συγκεκριμένου δρόμου. Φαίνεται ότι με αυτόν τον τρόπο, οι δράστες προσπαθούσαν να «εγκλωβίσουν» τα θύματα τους. Μάλιστα η αστυνομία δεν αποκλείει να είχαν προβεί σε αντίστοιχο «σαφάρι» αναζήτησης οπαδών αντίπαλων ομάδων και τις προηγούμενες ημέρες και για αυτό το λόγο βρίσκεται σε αναζήτηση επιπλέον βιντεοληπτικο υλικού, πριν την ημέρα της δολοφονίας.

Τα πρώτα αποτελέσματα από το κινητό τηλέφωνο του 23χρονου

Από τα πρώτα αποτελέσματα της ανάσυρσης δεδομένων του κινητού τηλεφώνου του συλληφθέντα, φαίνεται σύμφωνα με αστυνομικές πηγές να διαπιστώνεται οργάνωση και καθοδήγηση πίσω από την αιματηρή επίθεση της περασμένης Τρίτης. Πλέον οι αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν αν οι επικοινωνίες και οι επαφές του 23χρονου έγιναν με συνεργούς ή άτομα που "ενορχήστρωσαν" το δολοφονικό «χτύπημα».

Αναρτήθηκε από ieidiseis.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)