Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022

Σάκης Αρναούτογλου: Μαλακώνει ο καιρός στην περιοχή μας το Σαββατοκύριακο 5 & 6/2 με ηλιοφάνεια το πρωί - αραιές νεφώσεις μετά το μεσημέρι αλλά κρύο το βράδυ

 Βελτίωση του καιρού σε όλη τη χώρα (χάρτες & vid)

 

Καλός θα είναι ο καιρός το Σάββατο και την Κυριακή, ωστόσο την Τρίτη αναμένεται κακοκαιρία «αστραπή». Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου το Σάββατο, στη δυτική Ελλάδα θα έχουμε κάποιες λίγες βροχές, ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα θα έχουμε ηλιοφάνεια.

Από το μεσημέρι και μετά στο ορεινό κεντρικό και δυτικό κομμάτι της Πελοποννήσου θα έχουμε κάποιες βροχές και κάποιες συννεφιές στα νοτιότερα των Κυκλάδων.

Στην Αττική από το πρωί θα έχουμε ηλιοφάνεια και αραιή συννεφιά από το βράδυ. Η θερμοκρασία από 3 έως 14 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε επίσης ηλιοφάνεια και προς το βράδυ αναμένεται αραιή συννεφιά. Η θερμοκρασία από 0 έως 12 βαθμούς.

Την Κυριακή θα έχουμε περάσματα με συννεφιές και μπόρες χιονιού στα δυτικά τμήματα της Μακεδονίας, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε ηλιοφάνεια.

Στη ΒΔ Πελοπόννησο δεν αποκλείεται να βρέξει προς το μεσημέρι, αλλά και στα νότια τμήματα των κυκλάδων έως και τα Δωδεκάνησα.

Τη Δευτέρα αρχικά θα έχουμε καλό καιρό και από τα ΒΔ θα έχουμε τοπικές βροχές όπως και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Στη βόρεια Ελλάδα από το μεσημέρι και μετά θα έχουμε παροδικές χιονοπτώσεις και βροχές, ενώ από την Τρίτη έχουμε την έλευση ψυχρού μετώπου.

Συγκεκριμένα το πρωί της Τρίτης θα έχουμε βροχές μέχρι και την Πελοπόννησο και στα ΒΔ νησιωτικά τμήματα της χώρας. Η επιδείνωση του καιρού θα είναι «αστραπή» με χιονοπτώσεις σε περιοχές όπως την Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία, τη δυτική Μακεδονία και από το μεσημέρι και μετά βοριάδες θα εισβάλλουν στο Αιγαίο έως και 9 μποφόρ. Οι χιονοπτώσεις θα φτάσουν και στην Αττική (πάνω από τα 500 μέτρα) στην αν. Στερεά και Εύβοια.

Αναλυτικά η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)