Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022

Bitcoin: Στο υψηλότερο επίπεδο δύο εβδομάδων - Αγγιξε τα 42.000 δολάρια

Στο υψηλότερο επίπεδο δύο εβδομάδων σκαρφάλωσε σήμερα το bitcoin διευρύνοντας τα ισχυρά κέρδη των δύο τελευταίων συνεδριάσεων καθώς τα κρυπτονομίσματα ακολουθούν την ανάκαμψη της διάθεσης των επενδυτών για ρίσκο και των μετοχών.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου αυξήθηκε σχεδόν στα 42.000 δολάρια, με τα κέρδη του από τα χαμηλά επίπεδα της Πέμπτης να φθάνουν το 16% και σε σχέση με το φετινό χαμηλό των 32.950 δολαρίων στις 24 Ιανουαρίου να ανέρχονται στο 27%.

Το ether, το κρυπτονόμισμα που συνδέεται με το δίκτυο blockchain ethereum, ξεπέρασε το επίπεδο των 3.000 δολαρίων για πρώτη φορά από τις 21 Ιανουαρίου.

H μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση τιμής από τον Ιούνιο

Η αύξηση της τιμής του bitcoin πάνω από 11% την Παρασκευή ήταν η μεγαλύτερη ημερήσια από τα μέσα Ιουνίου και η πρώτη σημαντική ανάκαμψή του μετά από εβδομάδες σφυροκοπήματος, μαζί με τις τεχνολογικές μετοχές και τις μετοχές με υψηλές αποτιμήσεις, λόγω των φόβων ότι η Fed μπορεί να προχωρήσει σε ταχύτερες από τις αναμενόμενες αυξήσεις των επιτοκίων για να αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό.

Εβδομαδιαία κέρδη για τον Nasdaq

Το ράλι των crypto ακολούθησε το ράλι των αμερικανικών μετοχών, με τον δείκτη Nasdaq να κλείνει την εβδομάδα με κέρδη παρά την υψηλή μεταβλητότητα από τις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων, όπως από τη μία πλευρά την ισχυρή ανάπτυξη της Amazon και από την άλλη τα απογοητευτικά αποτελέσματα της Meta Platforms, της μητρικής εταιρείας του Facebook.

Ο συγχρονισμός αυτός δείχνει πόσο πολύ το bitcoin έχει γίνει asset του επενδυτικού κατεστημένου. «Ο τωρινός πανικός και η μεταβλητότητα που περιβάλλει το bitcoin βασίζονται σε μία παρεξήγηση όσον αφορά το σε ποια κατηγορία περιουσιακών στοιχείων υπάγεται», δήλωσε ο επικεφαλής επενδύσεων του ελβετικού hedge fund για crypto, Tyr Capital.

«Όταν οι τιμές των μετοχών του Nasdaq μειώνονται, παραπλανημένοι θεσμικοί επενδυτές αρχίζουν να ρευστοποιούν μαζικά τις θέσεις τους στο bitcoin σαν να ήταν τεχνολογική μετοχή», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από Reuters

Πηγή: imerisia.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)