Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022

Ειρωνεύεται τη Δύση ο Πούτιν: Τι ώρα θα γινόταν η εισβολή στην Ουκρανία;

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν (Associated Press)

 

 Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, αντέδρασε με ένα ειρωνικό σχόλιο στις αναφορές για εισβολή της χώρας του στην Ουκρανία τις επόμενες μέρες.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, η απάντηση του προέδρου, όταν πληροφορήθηκε σχετικά με τις ημερομηνίες που αναδεικνύονταν από τη Δύση για την εισβολή, ο Πούτιν απάντησε: «τι ώρα θα έπρεπε να αρχίσει ο πόλεμος;».

 Σύμφωνα με το Reuters, το Κρεμλίνο ισχυρίζεται ότι είχε ξεκαθαρίσει εξαρχής πως οι ρωσικές δυνάμεις θα αποσύρονταν σταδιακά από τις θέσεις τους, όταν θα ολοκληρώνονταν οι ασκήσεις. H Μόσχα ισχυρίζεται ότι αυτό είναι κάτι που συμβαίνει τώρα.

Ζελένσκι: Την Τετάρτη η επίθεση των Ρώσων

Σε διάγγελμά του τη Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, υποστήριξε ότι υπήρχαν πληροφορίες που έκαναν αναφορά για ρωσική επίθεση την Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου. «Λένε ότι η 16η Φεβρουαρίου θα είναι η μέρα της επίθεσης. Εμείς θα τη μετατρέψουμε σε μέρα ενότητας» ανέφερε ο Ζελένσκι στο διάγγελμά του.

 Μετά το διάγγελμα του ουκρανού προέδρου, η αμερικανική κυβέρνηση τόνισε πως είναι πιθανό, η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, να συμβεί τις επόμενες ημέρες ενώ ζήτησε από τους πολίτες της που βρίσκονται στη Λευκορωσία, να την εγκαταλείψουν.
 
Πηγή:ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)