Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022

Πάμε για ολική άρση των μέτρων το Πάσχα; - Σήμερα οι αποφάσεις για Απόκριες και γήπεδα

Πάμε για ολική άρση των μέτρων το Πάσχα; - Σήμερα οι αποφάσεις για Απόκριες και γήπεδα

 
 
Συνεδριάζουν οι ειδικοί σήμερα, Τετάρτη για τα επόμενα βήματα χαλάρωσης στα μέτρα. Επί τάπητος θα τεθούν Απόκριες, γήπεδα. Ολοταχώς για Πάσχα στο χωριό.

Η αναπροσαρμογή των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού θα τεθεί επί τάπητος σήμερα στη συνεδρίαση των Εμπειρογνωμόνων του υπ. Υγείας. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η πρόθεση της πλειοψηφίας των ειδικών είναι υπέρ της περαιτέρω σταδιακής χαλάρωσης των μέτρων έως το Πάσχα, καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα δείχνουν σαφώς βελτιωμένη εικόνα.

«Θέλω να πιστεύω και να ελπίζω ότι η πορεία της επιδημίας να είναι τέτοια ώστε να μπορέσουμε σιγά σιγά να άρουμε τους περιορισμούς, τουλάχιστον όσον αφορά τους πλήρως εμβολιασμένους» ανέφερε ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Άλκης Βατόπουλος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου δήλωσε στα Παραπολιτικά FM «Νομίζω ότι σταδιακά θα πάμε σε μια αποκλιμάκωση. Περιμένουμε την Επιτροπή που σταθμίζει συνεχώς τα δεδομένα και σε ότι έχει μείνει από αυτούς τους περιορισμούς που μπήκαν στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς.

Στο τραπέζι σήμερα θα βρεθούν η πληρότητα στα γήπεδα και η διεξαγωγή των καρναβαλικών εκδηλώσεων.

Αν και η αύξηση των φιλάθλων στα γήπεδα φαίνεται ότι προκρίνεται και μάλιστα οι αλλαγές θα έρθουν τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου, ωστόσο οι Απόκριες και ο συνωστισμός που θα δημιουργηθεί προβληματίζει ιδιαιτέρως.

«Είναι μια δύσκολη απόφαση που πρέπει να συνυπολογίσουμε αφενός τον προφανή κίνδυνο διασποράς που ο συνωστισμός, το τραγούδι και ο χορός στο καρναβάλι θα προκαλέσει, με το κόστος στην κοινωνία» τόνισε ο κ. Βατόπουλος στην ΕΡΤ και πρόσθεσε «θα εξαρτηθεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα όπως θα έχουν διαμορφωθεί αυτές τις ημέρες για να αποφασιστεί αν τυχόν είναι ασφαλές να αυξηθεί η χωρητικότητα στα γήπεδα».

Διστακτικός για τον εορτασμό των Αποκριών ήταν και ο υπ. Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης, ο οποίος μίλησε χθες στο MEGA. «Προφανώς θα έχουμε μια εισήγηση από την επιτροπή. Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων από τη μια θέλει να πάμε σε μια κανονικότητα αλλά υπάρχει προβληματισμός για τα μεγάλα μαζικά γεγονότα. Πλησιάζοντας προς τις Απόκριες θα υπάρχει απόφαση», είπε ο Θάνος Πλεύρης μιλώντας στο MEGA και συμπλήρωσε: «Είμαστε πολύ συγκρατημένοι. Έχουμε μια αποκλιμάκωση αλλά πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί για την επιστροφή στην κανονικότητα. Είναι οι πολύ μαζικές εκδηλώσεις που προκαλούν προβληματισμό. Άμεσα θα υπάρχουν αποφάσεις». 

Πηγή:ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)