Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022

Ενέργεια: Μειωμένες επιδοτήσεις για τον Φεβρουάριο από την κυβέρνηση

 

Μέτρα στήριξης με το σταγονόμετρο για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, την ώρα που οι τιμές σε ηλεκτρική ενέργεια και φυσικό αέριο σπάνε όλα τα ρεκόρ.

Ειδικότερα, ο Κώστας Σκρέκας ανακοίνωσε ότι η επιδότηση στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον μήνα Φεβρουάριο θα είναι μειωμένη κατά τρία ευρώ σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ είναι περίπου δέκα ευρώ μικρότερη από τα μέτρα στήριξης του Δεκέμβρη.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο υπουργός:

  • Οι πρώτες 150 KWh κατανάλωσης επιδοτούνται με 150 ευρώ/Mwh
  • Από 151-300 KWh επιδοτούνται με 110 ευρώ/Mwh
  • Στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Τιμολόγιο η επιδότηση είναι στα 170 ευρώ/ MWh για τις πρώτες 300 KWh από 180 ευρώ/MWh τον Ιανουάριο.
  • Με 170 ευρώ/MWh θα επιδοτηθούν και οι δικαιούχοι του Τιμολογίου Υπηρεσιών Αλληλεγγύης, ανεξαρτήτου ορίου κατανάλωσης

Αναφορικά με το φυσικό αέριο, ο υπουργός Περιβάλλοντος ανακοίνωσε ότι η επιδότηση παραμένει στα 20 ευρώ, ενώ εκτίμησε πως επιπλέον επιδότηση 20 ευρώ θα παράσχει η ΔΕΠΑ, ενώ δεν είναι γνωστό τι θα πράξουν οι ιδιωτικοί πάροχοι.

Σε άλλα... νέα ο Κώστας Σκρέκας αποθέωσε τον εαυτό του, την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό κάνοντας λόγο για έμπρακτη και συνεχή στήριξη προς τα νοικοκυριά.

Παραδέχθηκε ότι η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος είναι τέσσερις φορές υψηλότερη από το 2021, του φυσικού αερίου πέντε φορές υψηλότερη, ενώ πολύ ψηλές είναι και οι τιμές το πετρελαίου, ωστόσο... πέταξε όλες τις ευθύνες στην παγκόσμια ενεργειακή κρίση, μιλώντας με γενικότητες.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)