Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022

«Πραξικόπημα» στην ΚΕΕΕ – Επτά «γαλάζια» στελέχη απομακρύνουν τον Χατζηθεοδοσίου

«Πραξικόπημα» στην ΚΕΕΕ – Επτά «γαλάζια» στελέχη απομακρύνουν τον Χατζηθεοδοσίου

 
Σε άνευ προηγουμένου «πραξικόπημα» προχωρούν τα επτά «γαλάζια» στελέχη της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), προκειμένου τα ηνία της ν’ αναλάβει κάποιος εξ αυτών. Δείτε το έγγραφο που υπογράφουν, αλλά και τις ανακοινώσεις στήριξης προς τον Γιάννη Χατζηθεοδοσίου από 8 Επιμελητήρια ανά την Ελλάδα.

Τα επτά «γαλάζια» στελέχη της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος ζητούν την παύση των καθηκόντων του προέδρου της Ένωσης, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου και την αντικατάστασή του, με απώτερο σκοπό τα ηνία ν’ αναλάβει κάποιος εξ αυτών.

Με έγγραφό τους προς τον πρόεδρο και τα μέλη της ΔΕ της ΚΕΕΕ ζητούν να συμπεριληφθεί το αίτημά τους στην Ημερήσια Διάταξη της αυριανής συνεδρίασης, το οποίο και θα γίνει. Εκεί, λόγω πλειοψηφίας (11 είναι συνολικά τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής), θα καταφέρουν αυτό το οποίο επιθυμούν, δηλαδή την καθαίρεση του κ. Χατζηθεοδοσίου.

Το έγγραφο υπογράφουν οι: Ιωάννης Μασούτης, Ιορδάνης Τσώτσος, Στέφανος Γεωργιάδης, Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, Βασίλειος Γιαγιάκος, Παναγιώτης Αγνιάδης, Ιωάννης Βουτσινάς.

Επιστολή Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης

Εδώ ακριβώς ξεκινάει το παρασκήνιο, καθώς πίσω από την απόφασή τους αυτή υπάρχει κεντρική καθοδήγηση από κύκλους που πρόσκεινται στην κυβέρνηση, όπως αποκάλυψαν σήμερα τα «Παιχνίδια Εξουσίας».

«Προφανώς η ανεξάρτητη φωνή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος δεν άρεσε σε κάποια κέντρα εξουσίας που είχαν - και συνεχίζουν να έχουν - ως απώτερο στόχο την υποβάθμιση της και τη μετατροπή της σε «εργαλείο» που θα ελέγχεται απόλυτα από κυβερνητικούς παράγοντες», αναφέρουν συνεργάτες του κ. Χατζηθεοδοσίου και συνεχίζουν: «Ο κ. Χατζηθεοδοσίου αποχωρεί από τη θέση του Προέδρου της ΚΕΕΕ έχοντας ήσυχη τη συνείδηση του ότι έπραξε στο ακέραιο το καθήκον του, κάτι που αναγνώρισαν πολλοί Πρόεδροι Επιμελητηρίων.

Πλέον, τη μάχη για τα δικαιώματα των μικρομεσαίων και τις προοπτικές ανάπτυξης που πρέπει να αποκτήσουν, θα τη δίνει καθημερινά από τη θέση του Προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών».

Ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, υπενθυμίζουμε, εξελέγη ομόφωνα πρόεδρος της ΚΕΕ στη θέση του εκλιπόντος, Κωνσταντίνου Μίχαλου, στις 19 Αυγούστου 2021, με δεδομένη την επιτυχημένη θητεία του ως προέδρου στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και όχι μόνο.

Έκτοτε, ως πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων έχει υπερασπιστεί με σθένος τις διεκδικήσεις του κλάδου, συνεχίζοντας - κατά κοινή ομολογία - με απόλυτη επιτυχία στη γραμμή που είχε χαράξει ο Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Αυτό είναι προφανώς και εκείνο που ενοχλεί την κυβέρνηση, που δείχνει να επιδιώκει την καθαίρεση του Γιάννη Χατζηθεοδοσίου από τη θέση του προέδρου της ΚΕΕΕ!

Οι επτά «γαλάζιοι», άλλωστε, δεν θα ελάμβαναν μια τέτοια πρωτοβουλία αν δεν είχαν κεντρική καθοδήγηση. Το δε γεγονός ότι η ΝΔ διαθέτει την πλειοψηφία, είναι πολύ πιθανό να καθαιρεθεί ένας - κατά κοινή ομολογία - επιτυχημένος πρόεδρος γιατί προωθεί τα προβλήματα και τις διεκδικήσεις του χώρου.

Υπέρ της παραμονής του Γιάννη Χατζηθεοδοσίου στο τιμόνι της ΚΕΕΕ είναι 8 επιμελητήρια. Αυτά της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, Άρτας, Θεσπρωτίας, Κεφαλληνίας και Ιθάκης, Λάρισας, Ξάνθης, Ιωαννίνων.

Δείτε τα έγγραφα:

Επιστολή Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας 2

ΕΠΙΣΤΟΛΗ Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης

Επιστολή Επιμελητηρίου Άρτας

Επιστολή Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ 1

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ 2

Επιστολή Επιμελητηρίου Λάρισας 

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)