Τρίτη 19 Απριλίου 2022

Εξωφρενικό: Με μηδενική κατανάλωση ρεύματος πρέπει να πληρώσει 163 ευρώ

Εξωφρενικό: Με μηδενική κατανάλωση ρεύματος πρέπει να πληρώσει 163 ευρώ
 
 

Τρίτεκνος πατέρας πήρε λογαριασμό ΔΕΗ 3.051 ευρώ

Ακόμα και κατά την περίοδο της κρίσης ο λογαριασμός ρεύματος δεν απασχόλησε τόσο τα ελληνικά νοικοκυριά όσο τους τελευταίους τρεις μήνες.

WhatsApp Image 2022 04 19 at 09.35.36

Οι μεγάλες αυξήσεις του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου στις κιλοβατώρες έχουν ήδη φανεί στους λογαριασμούς ρεύματος Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου, με τους καταναλωτές να καλούνται να πληρώσουν υπέρογκα ποσά, ακόμα και πενταπλάσια από αυτά που συνηθίζουν.

Χαρακτηριστική είναι η χθεσινή καταγγελία της κυρίας Μαρίας, η οποία μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega, «Μου ήρθε ο λογαριασμός 1.953 ευρώ και πλήρωνα, 70 ευρώ έως 150 ευρώ. Μου ήρθε τώρα στην εκκαθάριση, πήγα στην εταιρεία αλλά και δεν μπόρεσα να κάνω τίποτα, καμία εξυπηρέτηση.

Στους ήδη αυξημένους λογαριασμούς ρεύματος έρχονται να προστεθούν και οι υπέρογκες χρεώσεις για τα τέλη που πρέπει να πληρώσουν τα νοικοκυριά στην ΕΡΤ και στον Δήμο που ανήκει το ακίνητο. Και όλα αυτά εν μέσω ακρίβειας και απίστευτων ανατιμήσεων ακόμα και σε βασικά προϊόντα.

Ενδεικτικό των λοιπών χρεώσεων που «φουσκώνουν» τους λογαριασμούς ρεύματος είναι ο λογαριασμός καταναλώτριας, η οποία μας έστειλε τον εκκαθαριστικό της ΔΕΗ, αξίας 163 ευρώ σε σπίτι που ήταν κλειστό.

Όπως θα δείτε η κατανάλωση ρεύματος είναι σχεδόν μηδενική, μόλις 78 κιλοβατώρες, και για την οποία καλείται να πληρώσει μόλις 24 από τα 163 ευρώ.

Τα 132 ευρώ είναι οι οφειλές σε Δήμο – ΕΡΤ.

Τρίτεκνος πατέρας πήρε λογαριασμό ΔΕΗ 3.051 ευρώ

Λογαριασμό ΔΕΗ ύψους 3.051 ευρώ έλαβε ένας τρίτεκνος πατέρας, με τη ρήτρα αναπροσαρμογής να είναι 1.800 ευρώ.
Καταναλωτές σε απόγνωση: Τρίτεκνος πατέρας πήρε λογαριασμό ΔΕΗ 3.051 ευρώ

Άλλη μια περίπτωση «φουσκωμένου» λογαριασμού ρεύματος.

Τρίτεκνος πατέρας, οικοδόμος στο επάγγελμα, καλείται να πληρώσει 3.051 ευρώ στη ΔΕΗ.

Ο κ. Γιώργος μίλησε για την περίπτωσή του στο Mega, αποκαλύπτοντας ότι η ρήτρα αναπροσαρμογής στον λογαριασμό ήταν 1.800 ευρώ.

«Έχουμε έρθει σε απόγνωση με τους λογαριασμούς ρεύματος», είπε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA». «Πριν από δύο μήνες μου ήρθε έναντι 570 ευρώ. Τώρα μου ήρθε λογαριασμός 3.051 ευρώ με ρήτρα αναπροσαρμογής 1.800 ευρώ. Το αντίστοιχο περσινό τετράμηνο ήταν έξι φορές κάτω».

Ο κ. Γιώργος επικοινώνησε με τη ΔΕΗ για να λάβει εξηγήσεις και του απάντησαν ότι «είτε έρθουμε, είτε δεν έρθουμε το ίδιο είναι».

«Επικοινώνησα με τη ΔΕΗ και μου είπαν ότι θα έρθουν να ελέγξουν το ρολόι μου. Μου είπαν ‘να ξέρετε ότι τα ρολόγια της ΔΕΗ πάντα γράφουν προς τα κάτω, ποτέ δεν γράφουν προς τα πάνω. Είτε έρθουμε είτε δεν έρθουμε, το ίδιο θα είναι’», είπε. 

Πηγή: ieidiseis.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)